Despre funcționarea forumurilor de pe Internet

 • 119 acțiuni
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

În rătăcirea noastră zilnică prin paginile Web putem acționa ca niște simpli cititori sau o putem face ca cititori și scriitori. Paginile care ne permit să facem interogări sau să exprimăm opinii sunt, pe lângă cele ale rețelelor de socializare și serviciilor similare, pagini de forum (în ciuda faptului că sunt în declin notabil).

Adăpostesc în mai multe categorii, cum a fost cazul celor deja dispăruți Forumuri Hodgepodge, un sistem de întrebări și răspunsuri care a invitat la discuție. Vom încerca să explicăm cum funcționează acest sistem, pentru a-i ajuta pe cei care nu decid să participe de teamă să nu se aventureze în necunoscut.

Cum să se înregistreze

Majoritatea forumurilor necesită înregistrarea utilizatorilor, cel puțin pentru a scrie. Înregistrarea este gratuită (sunt unele care tratează subiecte foarte specifice în care trebuie să plătiți) și începeți prin a da clic pe un link care se găsește de obicei în partea de sus a paginii.

După citirea și acceptarea regulilor sistemului, accesați un formular în care trebuie să completați o serie de câmpuri, unele obligatorii (nume de utilizator, adresa de email și parolă) iar altele voluntare. În cele mai multe cazuri, trebuie să confirmați înregistrarea după ce primiți un mesaj în contul de e-mail pe care l-am indicat.

Cum să intri

De fiecare data cand intram pe forumurile, in care ne-am inregistrat deja, va trebui sa introducem numele de utilizator si parola (putem bifa si o casuta pentru a intra automat de pe calculatorul nostru). Numele nostru (nick) va apărea acum în partea de sus a tuturor paginilor forumului. acum putem scrie.

Cum să participi

În funcție de sistem (phpBB, vBulletin, bbPress

), după selectarea forumului corespunzător, putem citi mesajele fiecărui subiect, putem crea un subiect nou sau răspunde la un mesaj sau la un grup de mesaje.

Pentru a crea un nou subiect trebuie să facem clic pe butonul corespunzător în locul corespunzător (forum) și, pe noul ecran (cu o interfață similară cu cea folosită într-un cont de email), să scriem titlul și conținutul, pe care le putem decora cu caractere speciale, cu emoticoane, cu imagini sau cu link-uri, prin click pe butoanele situate pe marginile casetei de scris. Trebuie să facem clic pe butonul de trimitere pentru ca mesajul să fie publicat.

Pentru a răspunde la un mesaj, în cadrul unui subiect, vom urma un proces similar cu cel explicat în paragraful anterior. În acest caz, nu este obligatoriu să puneți un titlu mesajului.

alte functii

Majoritatea forumurilor au un sistem care vă permite să trimiteți mesaje de e-mail utilizatorilor forumului. Există și opțiunea de a trimite mesaje private. Aceste caracteristici sunt un instrument puternic pentru a îmbunătăți comunicarea între utilizatorii înregistrați.

A considera

 • Nu ar trebui să scriem niciodată întregul text al unui mesaj cu majuscule. Se face doar atunci când vrem să evidențiem ceva (parte a textului) sau când vrem să exprimăm ceva cu voce tare (nu este foarte recomandat).
 • Pentru a nu pierde firul unei conversații, nu ar trebui să creăm un subiect nou când cel deschis nu a fost încă închis.
 • Dacă vrem ca ei să răspundă cererilor noastre sau vrem ca alții să-și arate părerea pe un subiect de discuție, trebuie să fim corecti și clari. Explicațiile noastre trebuie să fie înțelese de restul utilizatorilor. A fi concis și respectuos este esențial.
 • Înainte de a începe un nou subiect, pentru ca experții să ne poată rezolva o întrebare, trebuie să examinăm restul subiectelor (folosind motorul de căutare intern) pentru a vedea dacă există un răspuns.
 • Nu trebuie să folosim forumurile pentru a face spam (mesaje nedorite), deoarece administratorii vor șterge ceea ce am scris și, în unele cazuri, ne vor dezactiva contul.

concluzie

Forumurile sunt cel mai bun sistem pentru a întreba despre probleme de o anumită complexitate, care cu alte sisteme, chat-uri, mesagerie instantanee și altele asemenea, nu este fezabil. Sunt, de asemenea, un mijloc ideal pentru a ne exprima preocupările, a ne arăta opiniile sau a ne face cunoscut filonul literar. Dacă nu ai îndrăznit încă să intervii, învinge frica și decide. Nu o sa regreti!

 • 119 acțiuni
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here