Smush, plugin pentru optimizarea imaginilor în WordPress”,

  • 13 Acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Cei mai mulți dintre noi care folosim WordPress ca manager de conținut știu că există o serie de plugin-uri emblematice care sunt folosite pentru a optimiza și obține performanțe maxime cu site-ul nostru. Unele sunt destinate protecției împotriva mesajelor spam, precum Akismet, altele sunt folosite pentru a face paginile să se încarce mai rapid folosind un sistem cache, printre alte opțiuni (puteți vedea propunerile mele în WordPress: Cum să măresc viteza de încărcare).

Nu este misiunea acestui articol să indice întreaga listă, dar astăzi dorim să ne concentrăm pe una pe care o considerăm esențială, necesară pentru a ne asigura că imaginile își reduc greutatea. Ne referim la smush.

Ce face Smush??

Când folosim una sau mai multe imagini în completarea unei postări sau articol, trebuie să o pregătim pe computer și să o încărcăm pe server, de obicei prin intermediul editorului. Sistemul se ocupă de crearea altor versiuni (dimensiuni) ale acelei imagini, în funcție de tema activă și de unele setări din secțiunea Media, în momentul exact al încărcării.

Deși imaginea originală este complet optimizată în caracteristicile și dimensiunea ei (ceea ce nu se întâmplă în majoritatea cazurilor), cele noi nu vor fi dacă nu folosim un plugin precum smush.

API-ul folosit de plugin se ocupă de reducerea dimensiunii fiecărei imagini, fără a pierde rezoluția, pentru a îmbunătăți performanța sistemului, pentru a ajuta paginile să se încarce mai repede având o greutate mai mică. Pentru a realiza acest lucru, pluginul are grijă, printre alte funcții, de optimizarea compresiei imaginilor, eliminarea culorilor neutilizate sau efectuarea unor conversii de format.

Cum se instalează Smush

Pentru a instala pluginul trebuie să urmați procedura tipică:

  • Acces la Pluginuri -> Adăugați nou, scrieți în caseta de căutare smush și faceți clic pe butonul Căutați pluginuri.
  • După ce vedem lista care ni se arată, trebuie să facem clic pe linkul Instalează acum, care se află sub numele pluginului. Când descărcarea este terminată, trebuie să o activați.

Vă recomand să citiți Cum se instalează un plugin în WordPress, unde vă explic toate modalitățile care există în prezent pentru a instala unul dintre elementele tipice în cel mai popular CMS.

Ce ar trebui să facem după instalare?

Nu e nevoie să faci altceva. Pluginul va începe să-și facă treaba din acel moment cu toate imaginile care sunt încărcate. De asemenea, se poate realiza o optimizare a celor deja încărcate prin accesare smush și activarea, dacă nu, Batch Reduce.

Când utilizați versiunea gratuită a pluginului, puteți seta doar optimizarea pentru grupuri de 50 de imagini. Când optimizarea unuia dintre grupuri este terminată, este necesar să o activați pe cea a altuia, până când toate imaginile sunt epuizate.

Ceea ce se poate face și pentru imaginile vechi este accesul Media -> Bibliotecă, și faceți clic pe butonul Smush, în dreapta fiecărei imagini. Deși cel mai bine este să efectuați procesul urmând ceea ce am indicat în paragraful anterior.

Sugestie

Există și alte plugin-uri care efectuează acțiuni similare și care funcționează foarte bine. În listă evidențiem două: Imagify și EWWW Image Optimizer. Poti incerca unul dintre cele trei, cele doua indicate sau smush, și optează pentru cea care te mulțumește cel mai mult. Este evident că va trebui să o faci cu fiecare în mod independent. Puteți avea doar unul activat.

Acces

Dacă doriți să aflați caracteristicile pluginului pe care le indicăm în acest articol sau să îl descărcați pe computer, accesați Smush.

  • 13 Acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here