Dacă computerul este lent, trebuie să utilizați Monitorul de activitate pe Mac”,

  • 94 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Toți cei care folosim un computer Apple, un Mac, constatăm din când în când că computerul încetinește. Când încercăm să facem o acțiune nu o putem face. În loc de indicatorul mouse-ului, apare un cerc multicolor care se rotește fără control.

Poate exista o situație în care o aplicație sau un program absoarbe prea multe resurse. În mod normal, nu este un proces necesar pentru funcționarea normală a computerului, dar este clar că trebuie să aflăm ce cauzează încetineala computerului.

Pe Mac există o aplicație, inclusă în sistemul de operare, care are grijă să ne arate informații complete despre tot ceea ce este activ pe computer. ma refer la tracker de activitate, care, pe lângă faptul că indică consumul CPU, ne arată și memoria, energia, spațiul pe disc sau rețea, printre alte opțiuni.

De ce computerul meu Mac funcționează lent??

Dacă la un moment dat computerul funcționează mai lent decât de obicei, cauza se datorează, în majoritatea cazurilor, faptului că una sau mai multe aplicații consumă prea multe resurse. Pentru a-l verifica, cel mai bine este să deschideți tracker de activitate.

Pentru a deschide acest instrument, cel mai bine este să faceți clic pe pictogramă platforma de lansare, incluse implicit în Dock, Găsiți folderul Alte, atingeți-l pentru a-l deschide, apoi atingeți tracker de activitate.

După deschiderea acestei aplicații de monitorizare în timp real, vom putea vedea tot ce este activ pe Mac-ul nostru. În principiu ne interesează consumul CPU. Pentru a face acest lucru, activați fila corespunzătoare din partea de sus a ferestrei deschise. Va arăta ceva similar cu următorul:

Dacă computerul este lent, trebuie să utilizați Monitorul de activitate pe Mac 5

Dacă coloana % CPU nu este activată pentru a ordona rezultatele de la cel mai mare la cel mai mic consum, trebuie să facem clic pe pictograma mică care apare în dreapta. Va fi afișat cu unghiul în jos.

În prima coloană este denumirea procesului, ca normalul este ca acesta sa corespunda, ori de cate ori sunt probleme, unei aplicatii deschise. Blocările apar atunci când un proces consumă mai mult de 90% din CPU.

Ce ar trebui să facem pentru a reduce consumul?

Este clar că trebuie să închidem aplicația. Pentru a face acest lucru, îl indicăm în tracker de activitate și faceți clic pe butonul care conține un X care se află în stânga sus.

Se va deschide o fereastră pop-up similară cu următoarea:

Normal este ca procesul sa fie anulat, adica se iese din aplicatie, la apasarea butonului Iesi afara. Dacă este încă activ, va trebui să faceți clic pe ieșire forțată.

După ce am făcut ceea ce am indicat putem verifica că sistemul funcționează din nou fără probleme, că încetineala a dispărut.

  • 94 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here