Recuperați registrul deteriorat care împiedică pornirea Windows XP

 • 32 Acțiuni
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

Când Windows XP nu începe să afișeze un mesaj de eroare, se datorează, în majoritatea cazurilor, deteriorării Registrului. Dacă toate celelalte eșuează în procesul de recuperare, putem cel puțin recupera datele după reanimarea sistemului. Această metodă, în care vom folosi Consola de recuperare, este valabilă pentru toate acele sisteme care nu au fost instalate de un OEM, le asamblează cu marca lor). În cazul în care acest sistem de recuperare este utilizat în aceste sisteme (OEM), poate apărea circumstanța că nu este posibilă conectarea la computer, deoarece conturile de utilizator și parolele care au fost create în instalare ar fi șterse.

Pentru recuperare este necesară înlocuirea completă a celor cinci secțiuni existente ale Registrului. Daca, din orice motiv, procesul este lasat la jumatate, sistemul nu se va putea recupera si ar fi necesar sa se recurga, in cazul in care au functionat, la corectii foarte specifice.

Procesul de recuperare este împărțit în patru părți. Acestea sunt următoarele:

Prima parte

Va trebui să utilizați Consola de recuperare, să creați un folder temporar, să faceți copii de rezervă ale fișierelor de registry în acel folder, să ștergeți fișierele de registry din locația lor inițială și să copiați fișierele din folderul temporar în system32config. Aceasta va crea un nou Registry care vă va permite să porniți sistemul. Acest registry este același care exista atunci când a fost instalat sistemul de operare, deci nu se referă la toate modificările care au avut loc din acel moment. Urmează următoarele instrucțiuni:

 • Porniți computerul cu CD-ul Windows XP în unitatea corespunzătoare (această unitate trebuie să fie activată, în BIOS, ca unitate de pornire). Când expertul afișează selecția, printre alte opțiuni, a Consolei de recuperare, apăsați litera R pentru a-l activa.
 • În cazul în care există o parolă de administrator, va trebui să o introduceți atunci când sistemul o solicită. Tastați, la promptul de comandă, fiecare dintre următoarele instrucțiuni și apăsați tasta după scriere (presupunem că sistemul de operare este instalat în folder ferestre a discului c:).
  md tmp
  copiați c:windowssystem32configsystem c:windows mpsystem.bak

  copiați c:windowssystem32configsoftware c:windows mpsoftware.bak

  copiați c:windowssystem32configsam c:windows mpsam.bak

  copiați c:windowssystem32configsecurity c:windows mpsecurity.bak

  copiați c:windowssystem32configdefault c:windows mpdefault.bak

  ștergeți c:windowssystem32configsystem
  ștergeți c:windowssystem32configsoftware
  ștergeți c:windowssystem32configsam

  ștergeți c:windowssystem32configsecurity

  ștergeți c:windowssystem32configdefault

  copiați c:windows epairsystem c:windowssystem32configsystem
  copiați c:windows epairsoftware c:windowssystem32configsoftware

  copiați c:windows epairsam c:windowssystem32configsam

  copiați c:windows epairsecurity c:windowssystem32configsecurity

  copiați c:windows epairdefault c:windowssystem32configdefault

 • Scrie Ieșire pentru a ieși din Consolă. Computerul va reporni.

A doua parte

După ce a avut loc repornirea la sfârșitul pasului anterior, va trebui să o faceți ca administrator sau utilizator administrativ. Daca ai versiunea Home Edition din Windows XP, va trebui să porniți în modul sigur (porniți Windows XP în modul sigur). Apoi faceți următoarele:

 • începe Windows Explorer (Start Toate programele Accesorii Windows Explorer).
 • Mergi la Instrumente Opțiuni folder

  și activați folderul Vedea.

 • În Dosare și fișiere ascunse bifați caseta corespunzătoare Afișează fișierele și folderele ascunse si debifati pe cel corespunzator Ascundeți fișierele de sistem de operare protejate (recomandat). Click pe da când apare caseta de dialog și apoi faceți clic pe Accept.
 • În panoul din stânga, faceți dublu clic pe unitatea pe care este instalată Windows XP.
 • deschide folderul Informații despre volumul sistemului. Normal este că nu vă permite să accesați: Acces interzis. Pentru a-l deschide, dacă apare acest mesaj, folosește metoda care corespunde cazului tău (configurarea computerului).
 • Localizați un folder care nu are data curentă de creare (aflați-l selectând Proprietăți în meniul contextual – butonul dreapta al mouse-ului). În interior există mai multe subdosare cu numele relatii cu publicul

  (cel

  sunt numere) care corespund diferitelor puncte de restaurare. Deschideți unul dintre aceste foldere și găsiți un folder nou în interiorul acestuia cu numele instantaneu.

 • copiaza in c:windows mp urmatoarele fisiere:
  _REGISTRY_USER_.MOD IMPLICIT
  _REGISTRY_MACHINE_SECURITY
  _REGISTRY_MACHINE_SOFTWARE
  _REGISTRY_MACHINE_SYSTEM
  _REGISTRY_MACHINE_SAM
 • Schimbați numele acestor fișiere, în interior c:windows mp, in felul urmator:
  _REGISTRY_USER_.DEFAULT prin DEFAULT
  _REGISTRY_MACHINE_SECURITY de SECURITY
  _REGISTRY_MACHINE_SOFTWARE de către SOFTWARE
  _REGISTRY_MACHINE_SYSTEM de la SYSTEM
  _REGISTRY_MACHINE_SAM de SAM

Aceste fișiere salvează informații pentru restaurarea sistemului. Acum trebuie doar să le înlocuim pe cele pe care le copiasem la primul pas cu acestea.

A treia parte

Urmează să ștergeți fișierele de Registry care sunt acum active și să le copiați pe cele noi, cele din copia pe care ați făcut-o la pasul anterior. Va trebui să le copiați în c:windowssystem32config.

 • Porniți Consola de recuperare așa cum ați făcut în prima parte. (Rețineți CD-ul Windows XP în unitatea corespunzătoare și porniți computerul).
 • Introduceți următoarele rânduri și apăsați după fiecare:
  del c:windowssystem32configsam
  del c:windowssystem32configsecurity

  del c:windowssystem32configsoftware

  del c:windowssystem32configdefault

  del c:windowssystem32configsystem

  copiați c:windows mpsoftware c:windowssystem32configsoftware

  copiați c:windows mpsystem c:windowssystem32configsystem

  copiați c:windows mpsam c:windowssystem32configsam

  copiați c:windows mpsecurity c:windowssystem32configsecurity

  copiați c:windows mpdefault c:windowssystem32configdefault
 • Scrie Ieșire iar sistemul se va reporni.

A patra parte

Când sistemul a pornit, sunteți deja cu Birou activ, faceți următoarele:

 • Mergi la Start Toate programele Accesorii Instrumente de sistem Restaurare sistem. Activați Restaurați computerul la o stare anterioară și faceți clic pe Ca urmare a.
 • Selectați un punct de restaurare și faceți clic pe Ca urmare a. După o serie de procese, sistemul va reporni și, dacă totul a mers bine, computerul tău va funcționa ca înainte de defecțiune.

Modernizare

Potrivit lui Sergio Martínez într-unul dintre comentarii, trucul funcționează și în Windows Vista. Presupun că va funcționa și pentru Windows 7.

 • 32 Acțiuni
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here