Faceți câteva ajustări la baza de date WordPress

  • 55 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

tot ce folosim wordpress ca blog sau manager de conținut avem nevoie din când în când să facem unele ajustări, modificări sau optimizări în baza de date. Aceste modificări necesită utilizarea unui program sau script, cum ar fi phpMyAdmin, care ne permite să efectuăm interogări SQL.

În lectii, și în alte secțiuni ale miezul.net Am vorbit deja despre unele ajustări și ajustări, astăzi ne vom referi la trei modificări care vor avea ca rezultat o performanță mai bună.

Ștergeți comentariile spam

Dacă aveți comentarii activate pe site-ul dvs., veți primi mai mult sau mai puțin spam. Dacă folosești un plugin, precum Akismet, pentru a le controla și a preveni publicarea lor, nu înseamnă că sunt șterse definitiv din baza de date, ocupând spațiu inutil. Pentru a face acest lucru, va trebui să instalați un plugin, cum ar fi WP-Optimize, sau să executați următoarea interogare din când în când:

DELETE din wp_comments WHERE comment_approved = '0';

Eliminați etichetele deconectate

Când ne referim la eliminarea etichetelor nelegate, vorbim despre toate cele care nu au legătură cu nicio intrare, care apar pierdute într-un tabel, fără nicio legătură. Acest lucru se întâmplă după ștergerea mai multor elemente.

Pentru a efectua eliminarea trebuie să faceți următoarea interogare, schimbând înainte db_name după numele care corespunde bazei de date:

DELETE a,c FROM db_name.wp_terms ca un LEFT JOIN db_name.wp_term_taxonomy AS c ON a.term_id = c.term_id LEFT JOIN db_name.wp_term_relationships AS b ON b.term_taxonomy_id = c.term_taxonomy_id WHERE ( c.taxonomie = 'post_tag' ȘI c.număr = 0)

ștergeți intrări

Dacă doriți să ștergeți doar unele intrări, o puteți face manual din Panoul de administrare, dar dacă sunt multe ați pierde mult timp făcând-o. Există posibilitatea de a șterge un grup de postări folosind o singură interogare.

Este convenabil ca înainte de a executa această interogare, să faceți o copie de rezervă a tabelului pe care urmează să-l modificați, deoarece nu veți putea anula ceea ce ați făcut. Astfel, dacă doriți să ștergeți toate postările publicate înainte de ora 12, pe 31 decembrie 2020, aceasta este instrucțiunea pe care trebuie să o inserați în fereastra SQL a phpMyAdmin:

DELETE FROM wp_posts WHERE data_post < '2009-12-31 12:00:00' AND post_status = 'publish'

Notă: În cazul în care prefixul de tabel nu este wp_ trebuie să o modificați în toate interogările pentru cea pe care o aveți. Dacă nu, veți vedea un mesaj de eroare care vă avertizează că instrucțiunea nu poate fi executată.

  • 55 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here