Ce putem face pentru a ne proteja computerul?

  • 151 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Virușii, troienii, viermii, piratatorii sau instrumentele adware sunt unii dintre atacatori. (Și mai sunt încă). Orice computer care se conectează în mod regulat la Internet prezintă un risc ridicat de contaminare. Există multe programe care intră sau încearcă să intre în computerul nostru pentru a-l deturna.

Dacă dorim ca echipamentul nostru informatic să fie protejat împotriva acestei multitudini de potențiali invadatori, în special viruși, troieni, hijackeri și adware, trebuie să instalăm o serie de instrumente. Există mai multe programe care, cu misiuni specifice, ne pot proteja computerul, prevenind instalarea de contaminanți sau eliminând cei care s-au strecurat.

Vă transmitem experiența noastră îndelungată, de peste 40 de ani de utilizator casnic (și non-casnic), astfel încât să o puteți aplica. Acestea sunt recomandările noastre:

Recomandări pentru a lupta împotriva virușilor, troienilor și a altora

firewall sau firewall

Calculatorul comunică cu lumea exterioară prin canale prin care circulă informația, ele se numesc porturi. Unii dintre ei sunt extrem de vulnerabili. Sunt găuri prin care invadatorii dăunători se strecoară.

Singura modalitate de a preveni deschiderea accesului este activarea unui firewall. (Firewall-urile ne avertizează și de invaziile punctuale, prin porturi pe care le ținem deschise, ca să acționăm în consecință).

Dacă utilizați Windows în oricare dintre versiunile sale, nu ezitați să activați firewall-ul care este inclus. Computerul dumneavoastră va fi puternic protejat în acest aspect. Dacă nu doriți să vă supuneți celui care vine cu sistemul dvs. de operare, puteți încerca unul de înaltă performanță și gratuit: ZoneAlarm.

împotriva virusurilor

Trebuie să instalăm un program care să prevină atacul virușilor și troienilor. Că monitorizează eventuala prezență a unui intrus, efectuând revizuiri periodice și că este actualizat în mod constant pentru a fi la zi.

Astăzi există mai multe pe piață care îndeplinesc aceste condiții. Dacă nu doriți să vă investiți banii în cumpărarea unuia, puteți recurge la Cel mai bun antivirus gratuit pentru Windows. Deși cea mai bună opțiune în acest moment este să apelezi la cea care este deja instalată implicit în Windows: Windows Defender.

Spyware și adware

În ciuda faptului că au activat elementele evidențiate în secțiunile anterioare, programele care fură informații din computerul nostru se pot strecura, cu absorbția consecutivă a lățimii de bandă. Iti recomandam SpyBot Căutare și Distruge pentru a distruge acești invadatori.

deturnatorii

Pagina de pornire a browserului a fost schimbată și nu avem voie să o restabilim, apar bare de căutare intruzive pe care nu le-am instalat sau pe desktop-ul nostru se deschid ferestre care ne arată informații nesolicitate. Pentru a scăpa de aceste elemente, numite hijackeri, putem folosi SUPERAntiSpyware sau Malwarebytes AdwCleaner.

Atenție la ransomware

În prezent, cel ransomware roiesc peste tot. Ia diferite forme și este o zi rară în care nu apar versiuni noi ale acestei forme teribile de contaminare, atacând diferite organizații și, de asemenea, utilizatori individuali.

Cu acest sistem de atac, infractorii cibernetici se dedică criptării fișierelor computerului, împiedicând echipamentul să funcționeze. Aceștia cer celor afectați o sumă de bani pentru a readuce totul în starea de dinaintea infecției, dar în cele mai multe cazuri nu există posibilitatea de a reveni.

Nu este prima dată când vorbim despre această ciumă. Vă recomandăm să citiți Cum să vă protejați computerul împotriva posibilelor atacuri ransomware și insistăm să țineți cont de ceea ce spunem în publicația respectivă. Să fim precauți și să nu ne lăsăm niciodată călăuziți de înșelăciune.

concluzie

Utilizarea corectă a instrumentelor de mai sus și ceea ce indicăm în ultima secțiune, ne vor ajuta să ne protejăm echipamentul. Dacă nu dorim să asumăm riscuri inutile și să pierdem informații importante, să nu ezităm să instalăm tot ce este necesar pentru a atinge cel mai înalt nivel de Securitate informatică.

  • 151 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here