Ce să fac dacă nu pot dezinstala un program Windows | toate versiunile

Sunt momente când cineva programul pe care l-am instalat pe computer, nu doriți să-l eliminați dintr-un motiv oarecare. Deși facem pas cu pas obișnuit pentru a dezinstala sau șterge acel software din Windows. Dacă acesta este cazul dumneavoastră, vă invităm să continuați să citiți și să aflați tot ce aveți nevoie despre această problemă enervantă.

In acest sens, astazi vei cunoaste motivele pentru care un program nu iti permite sa-l dezinstalezi sau sa-l elimini definitiv. Veți ști și care sunt programele care nu pot fi eliminate și deoarece Windows nu vă permite să faceți acest lucru.

Ce să fac dacă nu pot dezinstala un program Windows | Toate versiunile
Vezi acest videoclip pe YouTube

Index()
 1. De ce un program nu se lasă dezinstalat??
 2. Care sunt programele pe care nu le puteți elimina și Windows nu vă va lăsa să o faceți?
 3. Pași pentru a elimina programele care nu pot fi dezinstalate în Windows
 4. Cum să vizualizați programele ascunse în Windows pentru a le dezinstala?
  1. Windows 10
  2. Windows 7
 5. Cum pot verifica dacă programul a fost eliminat complet de pe computerul meu??
  1. Pe Windows 7, XP sau Vista
  2. În Windows 8, 8.1 sau Windows 10
 6. În ce moment ar trebui să refac sistemul dacă programul nu este șters?

De ce un program nu se lasă dezinstalat??

Aceasta este o problemă mai frecventă decât credeți. Din fericire, are multe soluții, dar înainte de a le explica pe fiecare dintre ele, vrem să vă împărtășim câteva motive un program tinde să evite dezinstalarea.

 1. Fișierul a fost corupt de ceva virus informatic
 2. A fost șters un fișier sau folder care nu permite dezinstalarea programului.
 3. Procesele programului nu sunt încheiate după repornirea computerului
 4. Programul continuă să ruleze în fundal
 5. Eșecuri software din cauza programelor rău intenționate
 6. Este necesară o parolă de utilizator de administrator pentru a continua cu dezinstalarea.
 7. Un descărcat program cu cod corupt sau fișiere corupte și a preluat controlul asupra computerului.

De obicei asta problema este cauzată de un virus ceea ce determină generarea unei erori și nu permite dezinstalarea unui program.

Care sunt programele pe care nu le puteți elimina și Windows nu vă va lăsa să o faceți?

În teorie, orice program care este instalat pe un computer poate fi dezinstalat ca oricare altul. Dar realitatea este că există unele aplicații care sunt native pentru sistemul de operare și oricât de mult ai încerca, acestea nu pot fi îndepărtate prin niciun mijloc sau motiv.

Unele dintre aceste aplicații sunt:

 1. Vopsea 3D
 2. OneNote și OneDrive
 3. Calculator, calendar și e-mail
 4. Voice Recorder și Groove Music
 5. Decuparea și adnotarea
 6. vizualizator 3D
 7. Xbox și Xbox Live

Din restul, toate aplicațiile și/sau programele care sunt instalate pe computer pot fi dezinstalați și ștergeți toate datele permanent.

Pași pentru a elimina programele care nu pot fi dezinstalate în Windows

Există diferite programe și aplicații care vă vor permite să dezinstalați un program care nu v-a permis prin metoda convențională. Dintre toate opțiunile, considerăm că cel mai potrivit este IObit Unistaller.

Este un program extrem de simplu de utilizat, care vine în diferite limbi și nu necesită resurse mari pentru a fi instalat. Poti programul descărcați de pe pagina sa oficială.

Odată ce îl instalați, trebuie să îl rulați și vă va afișa automat fiecare dintre ele programele pe care le aveți instalate în prezent pe computer. Tot ce trebuie să faceți este să selectați toate acele programe pe care doriți să le eliminați și să mergeți în dreapta sus pentru a le dezinstala.

Rețineți că dacă instalați două sisteme de operare pe același computer, acest program poate fi executat doar în funcție de sistemul de operare în care a fost instalat. Adică, dacă a fost instalat pe Windows, nu vei putea accesați-l de pe alt sistem de operare chiar dacă este aceeași echipă.

Cum să vizualizați programele ascunse în Windows pentru a le dezinstala?

În teorie, toate programele care sunt instalate trebuie să apară vizibile pe computer. Cu toate acestea, există programe care rulează fără să știe în fundal. Pentru a vedea care sunt acestea și apoi a le elimina, puteți urma pașii pe care vă vom spune mai jos.

Windows 10

 1. Apăsați combinația de taste CTRL + ALT + Del
 2. Se va deschide o fereastră aparținând managerului de activități. De asemenea, îl puteți activa făcând clic dreapta pe bara de activități Windows și selectând opțiunea Gestionar de sarcini.
 3. Acum veți găsi fila care spune Procese
 4. În această listă veți fi afișat fiecare dintre procesele care rulează împreună cu numele aplicației sau programului care o realizează.

Cu aceasta, vei putea ști dacă există o aplicație despre care nu știi că rulează. Acum, pașii pe care trebuie să îi faci pentru a putea „Activați” acel program care este ținut ascuns și nu le puteți dezinstala, acestea sunt următoarele:

 • Veți merge la My Computer și de acolo, intrați în memoria internă
 • Acum trebuie să găsiți folderul Windows și apoi să găsiți folderul INF. De obicei are asta locația pe spațiul de stocare C:Windows/inf
 • În acest folder, trebuie să găsiți un fișier numit sysoc
 • Apăsăm pe el cu clic dreapta, veți deschide fișierul într-un bloc de note.
 • Veți observa că fereastra care se deschide are linii diferite care reprezintă programele care sunt ținute ascunse.
 • Pentru a face aceste programe vizibile, doar ștergeți cuvântul ascunde care se găsește aproape de sfârșitul fiecărei linii. Trebuie să vă asigurați că ștergeți numai acest cuvânt și lăsați restul așa cum este.
 • După ce ați terminat, continuați să salvați modificările cu CTRL + G și închideți programul
 • Pentru ca modificările să se reflecte în sistemul dvs., trebuie să reporniți computerul și apoi să faceți procesul normal pe care îl faceți pentru eliminați un program din Windows.

Windows 7

Procesul pentru utilizatorii care dețin Windows 7 este exact la fel. nu e nicio diferenta. Singurul lucru care se schimbă este interfața și modul în care accesezi locația și altele. În rest, puteți urma aceiași pași pe care i-am menționat cu un moment în urmă. În orice caz, este posibil să aveți probleme la dezinstalarea acestui tip de program.

Cum pot verifica dacă programul a fost eliminat complet de pe computerul meu??

Modul de a verifica dacă un program a fost cu adevărat eliminat complet este foarte simplu, iar realitatea este că indiferent de versiunea de Windows pe care o ai. Procesul este practic același.

Pe Windows 7, XP sau Vista

Pentru cei care au lor computer Windows XP, Windows Vista sau Windows 7, unele dintre modalitățile de verificare pot fi următoarele:

 1. Verificați dacă programul nu se mai află în lista de programe instalate din panoul de control.
 2. Accesați stocarea internă, apoi în folderul cu fișiere de program și vedeți dacă folderul de program creat mai există.
 3. O puteți face și datorită instrumentelor precum CCleanner, care vă permite să dezinstalați programe și alte funcții de curățare.

În Windows 8, 8.1 sau Windows 10

Pentru utilizatorii de Windows 8 incepand, procedura este aceeasi. Lucrul bun este că au și programe suplimentare și terțe care vă vor permite să cunoașteți aceste informații, pe lângă faptul că vă oferă posibilitatea de a dezinstalați programe care anterior nu puteau fi dezinstalate.

În ce moment ar trebui să refac sistemul dacă programul nu este șters?

Punctele de restaurare sunt o resursă foarte valoroasă, dar puțin folosită de utilizatori, deoarece aceștia nu știu să le configureze sau să le folosească. Realitatea este că este destul de simplu creați-le pentru situații de urgență.

Acum, în ceea ce privește momentul exact pentru a le folosi, acesta va depinde de nevoile tale momentan. În general, există tendința de a folosi restaurarea sistemului într-un anumit punct pentru a returna configurația sau modificările care au fost făcute în sistem, asta implică returnează un program care a fost instalat înainte de a fi făcut punctul de restaurare.

Deci, dacă ați șters un program pe care nu ar trebui să-l aveți, ați făcut unele modificări sau ați afișat erori care nu au apărut înainte, puteți restaurați sistemul la ultimul punct creat și să revină totul la cum era la acea vreme.

Ceva care te poate ajuta și de fapt face parte dintr-unul dintre avantajele Windows 10 este de a organiza și elimina aplicațiile din meniul de pornire. În acest fel, atunci când executați această sarcină, este mult mai ușor să găsiți programul și să îl restaurați complet.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here