Ce trebuie să faceți dacă nu puteți auzi sunete pe computer?

 • 0Partajări
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

Toate computerele, desktop-urile și laptopurile, au o placă de sunet integrată și difuzoare externe sau difuzoare integrate în monitor. Majoritatea utilizatorilor folosesc aceste periferice pentru a asculta muzică sau pentru a comunica într-un chat sau cu un program de mesagerie instantanee. De aici și nevoia ca sunetele să fie auzite. Dacă nu este cazul pe computerul dvs., vă vom explica ce puteți face pentru a o rezolva.

tocmai ai instalat Windows 7 pe computerul dvs. sau tocmai ați cumpărat unul care vine preinstalat cu cel mai recent sistem de operare Microsoft, Windows 8.1 și, deși aveți difuzoarele conectate și volumul este ridicat, nu auziți niciun sunet. Ce poti face?

Setări care trebuie făcute ca administrator

Este important ca pentru a face modificările pe care le vom indica că v-ați autentificat ca Administrator. Urmează următoarele instrucțiuni:

 1. Deschide Administrator de dispozitiv. Pentru a face acest lucru, apăsați simultan tastele Windows + R și tastați în caseta de comandă devmgmt.msc. Faceți clic pe Accept.
 2. Faceți dublu clic pe butonul stâng al mouse-ului Controlere de sunet, video și jocuri. Meniul se extinde arătându-vă dacă există sau nu o placă de sunet instalată. În cazul în care nu există niciunul instalat, va trebui să procedați la instalarea acestuia de pe CD-ul care conține driverele sau prin localizarea acestora pe Internet. (Pentru a face acest lucru, trebuie să știți ce placă de sunet ați perforat pe placa de bază a computerului). Dacă credeți că este instalat, deși nu este listat, extindeți categoria Alte dispozitive si verifica daca este acolo.
 3. Dacă în stânga numelui cardului apare un semn galben de întrebare, faceți clic dreapta pe el și selectați Proprietăți. pe filă general veti vedea, in casuta de jos, unde stau problemele de functionare. Poate fi necesar să instalați un driver nou care va funcționa pe Windows 7, 8 sau 8.unu. S-ar putea să îl remediați folosind Windows Update, dar dacă acest lucru nu este posibil va trebui să apelezi la localizarea driverelor pe Internet.

Alte revizuiri si ajustari

Dacă driverele sunt instalate și cardul arată funcționarea corectă, verificați dacă difuzoarele sunt conectate în locul corect și cu alimentare. De asemenea, verificați dacă butonul de volum de pe computer nu este oprit. Pentru a o verifica, faceți următoarele:

 • Faceți clic pe butonul stâng al mouse-ului pe pictogramă Difuzoare în bara de sistem. Verificați dacă volumul nu este nici oprit, nici setat prea scăzut.
 • Dacă faceți clic dreapta pe aceeași pictogramă, puteți accesa mai multe ferestre de informații și configurare: Deschideți Mixer de volum, Dispozitive de redare, Dispozitive de înregistrare, Sunete și Opțiuni de control al volumului.

Metoda de urmat Windows XP Y Windows Vista este similar cu cel explicat mai sus.

 • 0Partajări
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here