Ce trebuie să faceți pentru ca un computer să funcționeze mai repede

  • 152 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Avem Windows instalat și computerul începe să funcționeze cu o încetinire uluitoare. Când accesăm o aplicație durează o veșnicie pentru a rula, încercăm să mergem la o pagină web și browserul se blochează, apăsăm împreună tastele Ctrl + Alt + Del pentru a deschide Task Manager și nu se întâmplă nimic, niciuna dintre ele nu deschide fereastra

Încercăm disperați să oprim echipamentul. Aducem indicatorul mouse-ului, care se mișcă, la butonul Start, apăsăm butonul din stânga și

nimic. Trebuie sa apasam intrerupatorul de pornire cateva secunde pentru a opri brava, este singura solutie. Și așa, zi de zi, ce putem face?

Accesați Process Explorer

Există un utilitar, oferit de Microsoft, care ne poate ajuta în procesul nostru anevoios de recuperare a sistemului, în încercările noastre de a face echipa să meargă fără probleme. Este despre Process Explorer.

Descărcăm fișierul într-un folder de pe computerul nostru și dezarhivăm fișierul ZIP care conține programul. Rulam aplicatia, procexp.executabil, care, dupa cum vom vedea, nu necesita instalare, este total portabil, il puteti transporta fara probleme pe un pen disk sau pe un disc USB.

Primul ecran arată în partea centrală toate procesele care rulează în sistem la acel moment. Pentru fiecare, pe lângă nume, sunt afișate PID-ul său, consumul CPU, descrierea și numele companiei care îl suportă.

În bara de activități, în partea de jos a ecranului, sunt afișate, printre alte informații, consumul total de CPU și consumul de memorie fizică (Utilizare fizică). Aceste valori, atunci când sunt foarte mari, aproape de 100%, denotă că ceva nu eșuează.

Există un proces care utilizează o mulțime de resurse și, în consecință, computerul încetinește. Trebuie să aflăm care proces este cauza, o vom vedea în relația pe care am indicat-o anterior și, dacă este posibil, trebuie să-l eliminăm făcând clic dreapta pe el și selectând Kill Process sau Kill Process Tree dacă este insotita de alte fire.

Înainte de a elimina un proces, trebuie să știm exact cărei aplicații îi corespunde, în consecință, să aflăm unde trebuie să atacăm problema. Dacă nu știm care aplicație provoacă consumul exhaustiv de resurse, vom lua notă de procesul pe care îl generează și vom căuta informații pe Internet. De multe ori corespunde unui virus, troian sau orice alt tip de malware. Mai târziu va trebui să găsim o modalitate de a-l elimina de pe computerul nostru.

Plus

Process Explorer De asemenea, ne permite să facem o examinare precisă a consumului CPU, a memoriei virtuale sau a memoriei fizice, printre alte valori. Ne arată consumul în direct și o mică istorie. Pentru a accesa această funcționalitate, faceți clic pe butonul corespunzător din bara de instrumente.

Programul oferă mai multe funcții. Putem afla toate bibliotecile DLL asociate unui anumit proces, putem vedea proprietățile acestora (performanță text sau grafică, mediu, securitate, TCP/IP și altele), mânere sau fișiere aferente,

Pe lângă uciderea unui proces, îl puteți suspenda, pentru a vedea cum răspunde sistemul și, dacă considerați că este necesar, îl puteți reactiva. Toate acestea prin meniul contextual (butonul dreapta al mouse-ului pe un proces) sau prin selectare Proces în meniul de sus.

A considera

Nu ezitați să aveți Process Explorer mereu la îndemână, oricând aveți nevoie de el. Știți ce spune vorba: să nu spuneți niciodată că nu voi bea această apă.

Pe lângă ceea ce este indicat în articol, vă recomandăm să citiți 5 trucuri pentru optimizarea unui computer Windows. Veți găsi soluții tipice pentru problemele de funcționare ale computerului.

  • 152 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here