Ce să faci în WordPress după ștergerea sau modificarea unei postări?

 • 64 acțiuni
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

Când ștergeți sau modificați o postare și ori de câte ori titlul, inclusiv melcul, al unei postări de pe orice site web este șters sau modificat, va fi afișată o pagină de eroare 404 când cineva încearcă să o acceseze. Dacă este un caz izolat, nu este important, dar dacă nu este una, ci mai multe intrări șterse, va trebui găsită o soluție. În mod normal, site-ul web este înregistrat în Search Console și, ca urmare, sunt afișate toate erorile detectate.

Dacă avem un site creat și gestionat cu WordPress, trebuie să instalăm și să configuram două plugin-uri care ne vor ajuta să activăm redirecționarea 301 a paginilor șterse către altele noi, precum și să stabilim o modalitate personală de creare a paginii de eroare 404.

Redirecționează postările vechi către postări noi

Pentru redirecționarea 301 a paginilor șterse către paginile noi, cel mai bine este să apelați la Redirecționare. Cu acest plugin putem face acea schimbare eficient, fără a pierde SEO. După instalarea pluginului urmând metoda tradițională din panoul de administrare WordPress, Pluginuri -> Adăugați nou și scrieți în caseta de căutare Redirecționare, descărcați și activați pluginul. În continuare trebuie să facem următoarele:

 • Noi mergem spre Instrumente -> Redirecționare și faceți clic, în partea de sus, pe Opțiuni.
 • Lucrul normal este să lăsați totul așa cum este, deși recomand să activați opțiunea Fără jurnale în jurnalele de redirecționare. În Monitor the change of URL activate Modified posts, și adăugați /amp/ în secțiunea Creați o redirecționare asociată (adăugat la sfârșitul URL-ului), dacă am activat crearea de pagini AMP.

De fiecare dată când ștergem o intrare și creăm una nouă, trebuie să selectăm, în Instrumente -> Redirecționare, și activați Redirecționări. Adăugăm o redirecționare indicând URL-ul sursă, URL-ul de destinație și lăsând Grupul așa cum este: Postări modificate. Apoi facem clic pe adăugați redirecționare.

Creați o pagină de eroare 404 personalizată

În cazul în care ștergem una sau mai multe intrări și nu creăm niciuna care să le înlocuiască pe fiecare dintre ele, vă recomand să instalați pluginul 404page – pagina dvs. de eroare 404 personalizată inteligentă. Pentru a face acest lucru urmam un proces similar cu cel indicat in instalarea pluginului anterior. Noi mergem spre Pluginuri -> Adăugați nou iar în caseta de căutare scriem 404. Alegem pluginul indicat și îl descarcăm și îl activăm.

Creăm o pagină nouă în Pagini -> Adăugați nou, care va servi pentru a înlocui pagina de eroare implicită. Îi putem pune orice nume, de exemplu, Pagina nu a fost găsită.

În continuare facem următoarele:

 • Noi mergem spre Aspect -> Pagina de eroare 404.
 • În vârf, înăuntru Pagina care va fi afișată ca pagină 404, selectați pagina pe care tocmai am creat-o.
 • În Avansat marcam urmatoarele:
  – Ascundeți pagina selectată din lista Pagini. (Pagina este vizibilă doar pentru administratorul sau administratorii site-ului).
  – Trimiteți o eroare 404 dacă pagina este accesată direct de adresa URL a acesteia. (Opțiune marcată implicit, care ar trebui să fie dezactivată numai dacă pagina selectată urmează să fie accesibilă).
  – Trimiteți o eroare HTTP 410 în loc de HTTP 404 în cazul în care obiectul solicitat este în coșul de gunoi. (Acest lucru va ajuta motoarele de căutare să elimine paginile care nu mai există).

concluzie

Cu aceste două plugin-uri instalate vom realiza ceea ce ne-am dorit: prevenim pierderea linkurilor cărora li s-a schimbat numele, printre alte elemente, și trimitem către o pagină personalizată atunci când o intrare a fost ștearsă și nu a fost creată una nouă.

 • 64 acțiuni
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here