Ce rol joacă fișierul HOSTS în Windows

  • 46 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Un utilizator normal de computer, cu computerul care funcționează fără probleme, nu va trebui niciodată să examineze conținutul fișierului GAZDE. Dar nu este întotdeauna așa. Uneori se poate întâmpla ca atunci când se încearcă accesarea unei anumite pagini din browser, să se afișeze o altă pagină, care nu are nicio legătură cu cea solicitată. În acest caz, este necesară examinarea și, dacă este cazul, modificarea dosarului indicat.

Motivul fișierului HOSTS

pentru ce este acest dosar? În toate versiunile de Windows, de la XP la 10, pentru a le numi pe cele mai recente, pe cele care sunt încă în viață, există un fișier cu acest nume (fără nicio extensie), care se ocupă cu asocierea anumitor nume de domenii cu adresele IP corespunzătoare. În mod implicit, există o singură asociere, cea corespunzătoare gazdă locală, căruia i se atribuie IP-ul 127.0.0.unu. Asociere care este, de asemenea, inactivă, deoarece are simbolul # la începutul liniei.

Modificați fișierul HOSTS

Oricine are permisiuni administrative poate face modificari acestui fisier, stabilind asociatiile pe care le considera potrivite, cate una pe linie. Această abilitate este folosită de unele aplicații malware pentru a redirecționa anumite domenii către IP-uri false. Există, pentru a numi câteva cazuri, programe de tip troian care se strecoară în computerele care modifică fișierul GAZDE si, atunci cand proprietarul echipamentului introduce in browser-ul sau URL-ul unui anumit site, il duce la altul care nu are nicio legatura cu cel real, desi, uneori, are un aspect asemanator, asa cum am subliniat in primul paragraf.

Dacă vrei să știi dacă fișierul tău gazde este modificat, trebuie doar să îl accesați și să îl deschideți cu Notepad. Dacă aspectul diferă mult de ceea ce vă arătăm în partea de sus, ștergeți rândurile care au rămas și salvați rezultatele. Aceasta nu înseamnă că modificarea efectuată este ireversibilă, deoarece programul care a modificat fișierul original poate continua pe computer și, în consecință, poate acționa din nou. Ar fi necesar să se recurgă la un antivirus, antispyware sau antimalware pentru a încerca să elimine respectivul program cu toate fișierele și referințele din registry care îl însoțesc.

Locația fișierului HOSTS

Pentru a deschide fișierul GAZDE trebuie să accesați hard diskul și să urmați calea Windows -> System32 -> drivere -> etc. Dacă faceți clic pe butonul din dreapta al mouse-ului pe pictograma fișierului, acesta vă va cere să indicați o aplicație pentru a o deschide. Selectați Notepad. Restul le stii deja.

Amintiți-vă că pentru a-l modifica trebuie să îl editați cu permisiuni de administrator, opțiune care poate fi selectată în meniul contextual care apare după apăsarea butonului dreapta al mouse-ului pe numele fișierului.

  • 46 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here