Protejați unitatea USB cu BitLocker

  • 26 Acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Unitățile USB sunt din ce în ce mai folosite. De multe ori înregistrăm informații private pe un disc pe care nu ar trebui și nu le putem partaja altor persoane. Ce s-ar întâmpla dacă pierdem discul? Dacă informațiile nu sunt protejate, oricine are acces la discul stilou le poate examina. Există aplicații concepute pentru a cripta aceste informații. Dar Windows 7, 8, 8.1 și 10 includ un instrument, BitLocker, care vă permite să configurați această protecție.

După ce introducem discul USB într-unul dintre porturile computerului nostru, trebuie să îl localizăm, fără a fi nevoie să-l deschidem, în Windows Explorer, și să apăsăm butonul drept al mouse-ului pe acesta. Selectam Activați BitLocker

După finalizarea verificării, apare fereastra în care trebuie să selectați metoda de protecție. In mod normal folosesti Utilizați o parolă pentru a debloca unitatea, din moment ce celălalt, Utilizați cardul inteligent pentru a debloca unitatea, necesită un card de plastic care conține un cip de computer și un cititor instalat pe computer.

Dacă, după cum am indicat, ați optat pentru prima metodă de protecție, va trebui să introduceți o parolă de două ori și să faceți clic pe Ca urmare a. Vi se va sfătui să salvați cheia de securitate într-un fișier sau să o imprimați. Alegeți una dintre cele două opțiuni. După salvarea sau imprimarea cheii, sunteți invitat să faceți clic pe începe criptarea pentru ca procesul de protecție să înceapă. În funcție de dimensiunea și numărul de fișiere de pe unitate, procesul va dura mai mult sau mai puțin timp.

De acum înainte, când introduceți această unitate USB într-un computer, vi se va cere să introduceți parola de acces. Dacă cineva încearcă să folosească acel disc, nu va putea face acest lucru, deoarece are nevoie de parola sau cheia de acces pentru a face acest lucru.

  • 26 Acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here