Proces pentru actualizarea WordPress”,

  • 28 Acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Nu mai există nicio îndoială, sistemul care a început ca manager de blog, ne referim la WordPress, a devenit cel mai bun CMS, cel mai versatil și intuitiv, precum și cel mai folosit.

Oricine dorește să se facă cunoscut pe internet, să-și numere zi de zi impresiile pe diferite subiecte, să distribuie imagini și videoclipuri, poate închiria găzduire și poate cumpăra un domeniu cu mai puțin de 30 de euro pe an ( îl puteți vedea la OVH).

Pentru cei care decid să descarce și să instaleze WordPress pe găzduirea lor, îndoielile apar atunci când apare o actualizare de manager. Ce este de făcut?

Înainte de a actualiza WordPress

Ori de câte ori WordPress este actualizat, fără ca procesul automat să fie activat, în partea de sus a panoului de administrare apare o notificare (cu un link). Dacă faceți clic pe acest link, mergeți la o pagină în care este afișat butonul de actualizare.

Cu ceva timp în urmă existau două butoane de actualizare automată, unul pentru a o face în spaniolă (uneori trebuia să aștepți puțin ca această opțiune să apară după actualizare în engleză) și altul în engleză.

Se recomandă ca înainte de actualizare, să faceți o copie de rezervă a tuturor fișierelor și o copie de rezervă a bazei de date. Pentru a evita dezamăgirea, este convenabil să țineți cont de acest avertisment. Mai presus de toate, trebuie să facem o copie de rezervă a bazei de date. (Dacă avem contract de găzduire cu OVH, vom avea o copie de rezervă zilnică a bazei de date și a fișierelor serverului).

Backup

Pentru a face o copie a fișierelor pe care le folosește WordPress, trebuie să facem o copie, prin clientul FTP pe care îl folosim, pe hard disk-ul computerului nostru. Și pentru a face backup-ul bazei de date? Cel mai simplu lucru este să instalați un plugin, WP-DBManager, și să îl utilizați pentru a copia baza de date. Cum?

Backup baze de date

După instalare și activare WP-DBManager, trebuie să intri în serverul tău web, să accesezi folderul wp-dbmanager (wp-content -> pluginuri -> wp-dbmanager) și redenumiți fișierul htaccess.txt (schimbați-l în .htaccess).

Apoi intrați în panoul de administrare al WordPress. vei vedea un link, Bază de date, pentru gestionarea pluginului pe care tocmai l-ați instalat. Făcând clic pe acel link, se deschide un meniu derulant. Selectați opțiunea Backup DB.

Indică dacă fișierul care conține datele și conținutul bazei de date trebuie să fie comprimat sau nu în GZIP (recomand să activați această opțiune astfel încât să ocupe mai puțin spațiu).

Când faceți clic pe butonul Backup fișierul care îl conține va fi salvat în folderul backup-db din wp-content pe serverul dvs. web. Dacă mai târziu a trebuit să restaurați baza, tot ce trebuie să faceți este să mergeți la Gestionați DB de rezervă, marcați fișierul și faceți clic pe butonul Restaurare.

În cazul în care apar erori după actualizare

Odată ce ați terminat cele de mai sus, puteți face clic pe butonul Instalare automată. Dacă apare o eroare, veți avea o copie a fișierelor și a bazei de date pentru a efectua recuperarea.

Dacă pierdeți accesul la panoul de administrare WordPress din cauza unei erori în actualizare, va trebui să restaurați baza de date de la managerul dvs., în general phpMyAdmin. Descărcați, în primul rând, cu clientul dvs. FTP, fișierul care conține backup-ul de pe găzduire pe hard disk.

  • 28 Acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here