De ce se schimbă codul de securitate în chat-urile WhatsApp - Configurați contul

Uneori, codul de securitate atribuit fiecărui utilizator în chat-urile WhatsApp este expusă schimbării în anumite circumstanțe, precum: reinstalarea aplicației în cauză, schimbarea telefonului sau ștergerea dispozitivelor asociate.

Aceste coduri de securitate indeplinesc functia de criptare a chat-urilor de la capat la capat, ceea ce confera intimitate totala conversatiilor, pe langa adaugarea de securitate conturilor WhatsApp, trebuie remarcat ca fiecare utilizator are unul anume, pe care il puteti observa la inceputul acelasi chat.  

Index()
  1. Care sunt motivele pentru care codul de securitate se modifică în WhatsApp?
    1. Prin reinstalarea aplicației
    2. La schimbarea telefonului mobil
  2. Cum să vezi codul de securitate într-un chat WhatsApp?
  3. Ce să faci pentru a nu mai vedea acest mesaj în conversațiile tale?

Care sunt motivele pentru care codul de securitate se modifică în WhatsApp?

Aceste coduri fiind unice și exclusive pentru fiecare chat, sunt volatile la orice modificare a conturilor de utilizator. Cele mai frecvente motive, care au fost certificate ca fiind responsabile pentru astfel de modificări, este că atât dvs., cât și persoana de contact v-ați schimbat telefoanele și, în consecință, au fost nevoiți să reinstaleze aplicația pe noul telefon.

Cele de mai sus nu se aplică doar modificărilor de telefon, ci și reinstalărilor aplicației pe Android sau iOS în care contul este deschis.  În sine, acestea sunt cele mai frecvente motive pentru care codul de securitate se schimbă în WhatsApp.

Prin reinstalarea aplicației

Se poate întâmpla ca mobilul tău să fi pierdut toate informațiile și, odată cu el, să fi dezinstalat o mulțime de aplicații, inclusiv WhatsApp, esențiale în conversațiile de zi cu zi.

În această situație, trebuie să reinstalați aplicația, aici o schimbare a codului va avea loc automat securitate care criptează chat-urile.

Este important să țineți cont de copiile de rezervă atunci când reinstalați aplicațiile, iar WhatsApp nu este scutit, iar dacă în acest caz, este decizia dvs. să îl dezinstalați și să îl reinstalați, încercați să găsiți modalități de a dezinstala WhatsApp fără a vă pierde contactele sau informațiile importante.

La schimbarea telefonului mobil

Un alt motiv fundamental responsabil pentru schimbarea codului de securitate este utilizați un alt telefon mobil, in aceasta nu intervine daca il incarci pentru un timp definit sau nedeterminat, deoarece in final, codul se va schimba.

Schimbarea se produce deoarece atunci când ai alt telefon, va trebui să descarci aplicația și va trebui să te autentifici din nou în contul tău de utilizator, după confirmarea codului de securitate în WhatsApp. Este posibil ca, dacă ai o copie de rezervă, să poți recupera informațiile utilizatorului și chat-urile, dar nu împiedici modificarea codului.  

Aici este important de menționat cartelele SIM, deoarece trebuie să plasați SIM-ul de utilizare obișnuită și cel pe care l-ați înregistrat deja, pe noul telefon, deoarece numărul de telefon este esențial pentru a vă autentifica și sincroniza informațiile din contul WhatsApp.

Cum să vezi codul de securitate într-un chat WhatsApp?

Codul de securitate, fiind unic în fiecare contact și având, de asemenea, sarcina de a menține mesajele conversației dintre ambele contacte complet criptate de la un capăt la altul, poate fi vizualizat la începutul respectivului chat.

Acest cod, în sine, funcționează pentru a verifica confidențialitatea atât a textelor, a apelurilor, cât și a imaginilor, astfel încât este posibil să-l vedeți și pe ecranul de informații al fiecărui contact specific, în mod normal apare sub formă de Cod QR sau ca o serie de numere 60 de cifre.

Ce să faci pentru a nu mai vedea acest mesaj în conversațiile tale?

De obicei, atunci când un contact schimbă codul de securitate, WhatsApp te anunță printr-un mesaj, în spațiul conversației sau chat-ului, deoarece codul este transferat automat.

Deși în cazul în care vi se pare enervant și doriți să nu mai vedeți aceste mesaje, trebuie să știți că este posibil să le evitați doar cu efectuați unele modificări la setări al aplicației sau pe site-ul WhatsApp.

În primul rând, deschideți setările, intrați în fila cont și mergeți la securitate, odată ajuns acolo, veți vedea reflectate tot ce are legătură cu notificările, astfel încât să rămână doar dezactivați opțiunea de a afișa notificări de securitate, deoarece, implicit, acestea sunt active.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here