Pași de urmat pentru a optimiza un site web

  • 94 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Optimizarea unui site web este esențială pentru autorii sau managerii săi. Când navigăm pe internet, dorim ca pagina pe care o vom vedea să se încarce cât mai repede posibil și ca conținutul ei să fie bine structurat.

Deși știm că includerea de bannere publicitare este ceva ce nu putem evita în majoritatea cazurilor, nu susținem ca o pagină să fie saturată de reclame și că conținutul să fie ascuns unul de celălalt. Designerii și managerii de site-uri web trebuie să aibă grijă de aceste aspecte, printre multe altele.

Nu înțeleg că un ziar, pe care încerc să îl accesez din când în când, are de obicei între 20 și 30 de reclame pe pagina de start, că lasă spații goale între conținut și că durează mai mult de 30 de secunde pentru a se încărca.

Google a implementat, în urmă cu ceva timp, un algoritm care afectează necesitatea adaptării site-urilor web la dispozitivele mobile. Am vorbit deja despre asta în Nevoia ca site-ul tău să fie optimizat pentru mobile, dar nu este singura secțiune de care trebuie să ții cont atunci când optimizați paginile web ale unui site. În acest moment, trebuie să luăm în considerare tot ceea ce este implicit în Core Web Vitals în acest moment.

Vă prezentăm mai jos câteva dintre aspectele de care trebuie luate în considerare ori de câte ori gestionați unul sau mai multe site-uri web.

Evitați includerea fișierelor JavaScript în antet

Deși în recomandările pe care Google le arată atunci când își folosește instrumentul PageSpeed ​​​​Insights, în această secțiune se referă nu numai la fișierele JavaScript, ci și la CSS. Cea mai bună modalitate de a obține ambele recomandări în WordPress este să instalați pluginul WP Rocket.

Nu este întotdeauna posibil să o faceți în toate cazurile pentru al doilea tip, deoarece acest lucru ar produce o întârziere în încărcarea stilurilor, ceea ce ar duce la generarea de pagini nestructurate. În unele cazuri, de asemenea, nu este posibil ca unele JS să fie încărcate în subsol sau asincron, așa că trebuie să le încărcați în HEAD.

Reduceți JavaScript și CSS

Fișierele JS și CSS trebuie reduse la cea mai mică dimensiune posibilă pentru a se încărca fără probleme. În cazul în care aceste fișiere sunt interne, sunt integrate în site, nu este dificil să faci minificarea. Ceea ce nu va fi niciodată posibil este să o faci cu fișiere externe, cele care provin din servicii de publicitate, rețele sociale și altele asemenea.

Minimizează codul HTML

Este convenabil ca codul HTML generat de orice pagină web să ocupe cea mai mică dimensiune posibilă, adică să aibă o greutate mică în kiloocteți. De aici și necesitatea de a elimina spațiile inutile, cum ar fi întreruperile de linie sau etichetele informative, din codul menționat.

Trebuie să clarificăm că această opțiune nu mai are aceeași importanță ca în urmă cu ceva timp. De fapt, unele plugin-uri de optimizare, cum ar fi cele menționate mai sus racheta wp, nu mai implementează această capacitate de reducere a dimensiunii codului HTML.

Optimizați imaginile

Imaginile, dacă greutatea lor nu a fost redusă înainte de a fi încărcate pe site, durează mult timp pentru a se încărca. Optimizarea acestuia este obligatorie. Există mai multe instrumente pentru aceasta. Există pentru Windows, macOS și Linux, cum ar fi ImageOptim și Riot. Există, de asemenea, pluginuri care se ocupă de el pentru unii manageri de conținut, precum WordPress, precum Imagify și EWWW Image Optimizer.

Specificați memoria cache a browserului

Există diferite articole care au o dată de expirare. Astfel, trebuie indicată o perioadă respectabilă de timp pentru a stabili valabilitatea imaginilor, fișierelor JS și CSS, surselor de text sau fișierelor PHP, printre altele.

activați compresia

Este convenabil ca anumite elemente să fi fost comprimate înainte de încărcare, de obicei folosind formatul GZIP sau mai modern Brotli. Dacă nu se face acest lucru, încărcarea acestor elemente va fi mai lentă, afectând timpul necesar pentru afișarea paginii.

Reduceți timpul de răspuns al serverului

Ori de câte ori timpul de răspuns depășește 200 ms, ceva nu este în regulă. Există mai mulți factori care influențează acest lucru, printre care se numără, pe lângă serviciul de depozitare, unii dintre cei pe care i-am menționat anterior.

concluzie

Pentru a ști care este părerea Google cu privire la aspectele de mai sus, trebuie să folosim instrumentul indicat mai sus. Dacă nu reparăm ceea ce putem repara, știm că site-ul nostru va avea de suferit și paginile sale nu se vor indexa așa cum ar trebui în motoarele de căutare. De asemenea, știm, așa cum am subliniat deja, că unele dintre aspectele indicate pot fi corectate doar parțial, nu putem schimba niciodată ceea ce vine din exterior, ceea ce este încărcat de la serviciile externe.

Din curiozitate am făcut o analiză Viteza paginii de pe prima pagină a ziarului la care mă refer în primul paragraf, iar rezultatele sunt cu adevărat alarmante, 18 din 100 pentru dispozitivele mobile, și 34 din 100 pentru computere, când normalul este peste 70 și idealul este peste de la 90. În plus, deși ziarul este adaptat pentru telefoane mobile, Google avertizează că nu este cazul. Cauza acestui lucru constă în dimensiunea reclamelor, care nu sunt receptive și, în consecință, nu se adaptează la telefoane mobile, părăsind ecranul, printre alte aspecte minore.

  • 94 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here