Pagini dinamice cu PHP

  • 42 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Când creăm un site de o anumită complexitate, adică cu un număr mare de pagini, întâlnim o problemă: de fiecare dată când facem o modificare importantă site-ului, trebuie să o facem pe toate paginile. Acest lucru cauzează o mulțime de timp pierdut cauzat de modificarea și actualizarea pe server.

Dacă serverul nostru acceptă PHP, putem rezolva problema cu un truc simplu. Creăm toate elementele care se repetă pe pagini (anteturi, meniuri, subsoluri

) ca pagini separate. Apoi le „încorporam” în locul corespunzător fiecărui document. Să vedem cum.

Pentru a explica acest lucru folosim FrontPage, deși am putea face acest lucru cu orice alt editor, inclusiv Windows Notepad. În FrontPage, plasând cursorul în locul în care urmează să facem inserarea, activăm Insert -> Web Component -> Advanced Controls și se deschide o fereastră ca cea de mai jos:

Selectam HTML iar în fereastra care se deschide scriem (cum apare în graficul de jos) următoarele:

Unde /home/web/htdocs/phpes/header.php este calea care indică locul unde este găzduit documentul de încorporat (pe server) (în acest caz tăblie.php).

Faceți clic pe Accept și elementul va face parte din pagină.

Documentul, creat cu mai multe elemente încorporate, ar fi similar cu următorul:

Dacă încercăm să-l încărcăm pe computerul nostru, nu am vedea elementele încorporate. Dacă vrem să facem o previzualizare a paginii, asemănătoare cu cum ar apărea când ar fi găzduită pe server, trebuie să instalăm un interpret PHP pe computerul nostru. După ce se face acest lucru, pagina va lua următoarea formă (veți vedea elementele încorporate; interpretul PHP le convertește în cod HTML):

De fiecare dată când actualizăm oricare dintre elemente (antetul, sau meniurile, sau subsolul

), la încărcarea acestuia (sau a acestora) pe server, acesta va fi actualizat (sau actualizat) în toate paginile (fără a fi nevoie să o faceți cu fiecare pagină în mod independent). Acestea sunt avantajele unui limbaj, PHP, care rulează nu la nivel de client (browser), ci la nivel de server.

NOTĂ IMPORTANTĂ: Am scris acest articol cu ​​mult timp în urmă, când sistemele de management al conținutului sau blogurile nu începuseră încă evoluția. În ciuda acestui fapt, l-am recuperat din partea de jos a portbagajului articolelor pierdute, deoarece știu că câțiva oameni încă își construiesc site-urile în acest fel. De fapt, mai sunt pagini de miezul.net care folosesc acest sistem.
Ceva pe care ar trebui să-l faceți, dacă sunteți unul dintre acești oameni, este să înlocuiți învechitul FrontPage cu un alt editor de pagini web.

  • 42 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here