Optimizează WordPress cu ajutorul pluginurilor”,

 • 30 de acțiuni
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

Dacă vorbim despre modul de optimizare a WordPress cu ajutorul pluginurilor, este pentru că toți cei care gestionăm unul sau mai multe site-uri web știm că există o serie de reguli de aplicat pentru a obține relevanță pe Internet. Nu este suficient să scrii o postare sau un articol în fiecare zi, este necesar și ca acesta să includă conținut atractiv pentru potențialii cititori.

Dar este și mai mult, pentru ca vizitatorii să acceseze site-ul pentru a-l citi, este necesar să-i facă publicitate. Motoarele de căutare, cu Google în frunte, sunt spațiile în care utilizatorii de internet își desfășoară majoritatea întrebărilor. Din acest motiv, este foarte important ca tot, sau majoritatea, conținutul site-ului dvs. să fie vizibil în motorul de căutare, ocupând primele locuri.

Încărcare rapidă cu pagini statice

Am subliniat deja de mai multe ori că există mai mulți factori care influențează această vizibilitate. Pe langa valoarea continutului, este foarte important ca paginile site-ului sa se incarce rapid. Google și restul motoarelor de căutare o iau foarte în serios. Din acest motiv, este foarte important ca paginile statice să fie create din conținut dinamic, întrucât acestea, după prima lor generație, se încarcă mult mai rapid evitând executarea instrucțiunilor PHP și accesul la baze de date.

Cache CSS, JS și HTML și pluginuri de optimizare pentru optimizarea WordPress

În wordpress, cel mai folosit CMS și cu cele mai înalte performanțe în acest moment, sunt furnizate un număr mare de plugin-uri care se ocupă de realizarea a ceea ce am indicat mai sus. Există pluginuri plătite și gratuite.

Dacă nu suntem dispuși să folosim racheta wp, cel cu cele mai mari beneficii din grup trebuie sa apelam la unul gratuit. Deși sunt mai multe, vă propun un clasic, WP Super Cache. Este foarte usor de configurat si ofera performante ridicate.

Dar, pentru a realiza ceea ce ne dorim, trebuie să-l însoțim de un alt plugin, cel care se ocupă de minimizarea codurilor CSS, JavaScript, precum și HTML, printre alte acțiuni. Pentru asta alegem Optimizare automată.

Instalați și configurați WP Super Cache

După instalarea și activarea pluginului după ce ați accesat Pluginuri -> Adăugați nou și selectați-l în filă Recomandate, trebuie să facem clic pe linkul care apare în partea de sus a ecranului pentru a activa memoria cache. O putem face și dacă vrem Setări -> WP Super Cache. Acestea sunt cele mai importante ajustări pe care trebuie să le facem:

 • Marcam Memorarea în cache este activată și faceți clic pe Starea de actualizare.
 • în filă Avansat activăm toate opțiunile care duc la final (Recomandat). și faceți clic pe Starea de actualizare.
 • În principiu, restul opțiunilor, le putem lăsa așa cum sunt. Dacă avem un CDN, îl putem configura în fila corespunzătoare.

Instalați și configurați Autoptimize

Noi mergem spre Pluginuri -> Adăugați nou și scrieți în caseta de căutare Optimizare automată. Instalăm și activăm. După ce vom termina Setări -> Optimizare automată și facem următoarele:

 • Marcam urmatoarele optiuni: Optimizați codul HTML, Optimizați codul JavaScript Y Optimizați codul CSS. După ce faceți acest lucru, faceți clic pe butonul Salvează modificările.
 • De asemenea, este posibil să faceți configurații avansate după ce faceți clic pe fila, care se află în partea de sus: Suplimentar. În principiu, este mai bine să lăsați totul așa cum este.

A considera

Pentru a verifica dacă performanța site-ului s-a schimbat odată cu modificările, trebuie să facem o analiză înainte și după efectuarea acestora. Pentru aceasta vă recomandăm să citiți Cum să analizați viteza de încărcare și performanța unui site web.

 • 30 de acțiuni
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here