Nu permiteți modificarea desktopului Windows

 • 15 Acțiuni
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

Uneori sunt oameni care se dedică modificați desktopul Windows când accesează ocazional un computer. Sunt studenți la un centru educațional, lucrează într-un birou sau stau în fața computerului fără a fi utilizatori obișnuiți ai acestuia.

Dacă ești singurul care folosește în mod regulat computerul tău, nu prea are sens să folosești acest truc, dar dacă unul dintre computerele pe care le folosești des (companie, școală, sală de calculatoare) este folosit și de alte persoane, rulezi riscați ca, de fiecare dată când îl porniți, desktopul Windows să se schimbe în aspect față de ultima dată. Nu mai are același tapet, unele pictograme au dispărut, sunt altele noi. Aceste schimbări, adesea făcute capricios, ne umplu răbdarea.

Puțină istorie

Îmi amintesc, cu destul de mult timp în urmă, că, din când în când, predam un alt curs de informatică într-un centru specific pentru profesori. Sălile de clasă au fost folosite pentru a preda diferite cursuri, în general mai multe în fiecare zi.

Când m-am întors a doua zi, am constatat că desktop-ul multor computere se schimbase, de obicei imaginea de fundal. A fost ceva normal, din moment ce profesorii au permis modificări în Biroul menționat mai sus, iar eventualii elevi au luat-o ca pe un joc.

Dacă dorim să evităm astfel de modificări, există posibilitatea de a împiedica orice utilizator al PC-ului să facă modificări în configurația și forma Desktop-ului. Pentru a face acest lucru, trebuie să accesați Registrul Windows și să faceți unele ajustări.

Proces de urmat pentru a preveni modificările la Desktop

Pentru a preveni modificări la desktopul Windows, procedați în felul următor:

 • Accesați Registrul accesând Start -> Run și tastând regedit sau apăsând împreună Windows + R și tastați regedit.
 • Urmați calea de mai jos în panoul din stânga:
  HKEY_CURRENT_USER -> Software -> Microsoft -> Windows -> CurrentVersion -> Politici
 • Dacă cheia nu există ActiveDesktop, va trebui să-l creați: faceți clic dreapta pe politici și selecția Nou -> Cheie. Scrieți, după cum am indicat, numele ActiveDesktop.
 • Va trebui să creați (Nou -> Valoare DWORD) sau modificați (clic dreapta pe valoarea și selecția lui Modifica) valorile pe care le vom indica mai jos. Pentru a activa fiecare dintre ele va trebui să scrieți, în Informații valoare, unu. Dacă nu vrei să-l activezi, scrie 0. Acestea sunt valorile posibile:
  – Pentru a preveni schimbarea tapetului: NoChangeWallpaper
  – Pentru a nu putea folosi fișiere non-bitmap ca imagini de fundal: Fără HTML Wallpaper
  – Pentru a nu adăuga componente noi (pictograme): NoAddingComponents
  – Pentru a preveni ștergerea articolului: NoDeletingComponents
  – Pentru a interzice editarea elementelor: NoEditingComponents

Ieșiți din editorul de registry. Modificările vor fi active.

concluzie

Făcând modificările indicate, vom putea realiza ceea ce ne-am propus, vom împiedica persoanele din afară să facă modificări pe care nu ar trebui să le facă. Metoda folosită este axată pe protecție, lucru de care trebuie să ținem cont întotdeauna atunci când sunt mai multe persoane care au acces la computerul de care suntem responsabili.

 • 15 Acțiuni
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here