Afișați sau nu afișați aplicațiile recente în Dock-ul unui computer Mac

 • 44 acțiuni
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

Posesorii unui computer Mac atunci când au primit posibilitatea de a actualiza versiunea sistemului de operare al echipamentului lor la macOS Mojave observat unele schimbări. Deși modificările nu au fost notabile, cu excepția activării versiunii întunecate, utilizatorii computerelor Apple au descoperit câteva variații, activate implicit, care afectează utilizarea obișnuită, față de cea efectuată până acum. Sunt modificări de nu prea mare incidentă pe care în unele cazuri, ori de câte ori este posibil, unii utilizatori doresc să le revină.

Aceste modificări sunt încă active în noile versiuni ale sistemului de operare, inclusiv în cea care este inclusă în momentul în care implementează cipul Apple M1, adică macOS Big Sur. În toate cazurile putem face ceea ce arătăm mai jos.

În linia specificată în primul paragraf se află cea care, după deschiderea și utilizarea unei aplicații, pictograma acesteia rămâne în partea dreaptă a Dock-ului după închiderea acesteia, dacă se află în partea de jos a ecranului. Acest lucru se întâmplă dacă aplicația a fost lansată din Launchpad sau direct din folderul Aplicații din Finder. În cazul în care este deja inclus în Dock, modificarea nu afectează funcționarea normală, deoarece continuă în același loc.

Ajustari de efectuat

Dacă ne aflăm în cazul indicat și nu dorim să apară pictogramele acolo, trebuie să facem o mică modificare în Preferințe de sistem.

Pentru a realiza acest lucru facem următoarele:

 • Accesăm, făcând clic pe pictograma Apple din partea stângă a barei de meniu, la Preferințe de sistem

 • În fereastra care se deschide, faceți clic pe pictogramă Dock și bară de meniu, care se află în prima linie, în a treia coloană.
 • Se deschide o nouă fereastră în care, pe lângă fixarea dimensiunii Dock, poziția acestuia pe ecran este specificată și poate fi, de asemenea, ajustată: jos (normal), stânga sau dreapta. Sunt afișate și mai multe acțiuni de setări, bifând sau debifând pe cea corespunzătoare fiecăreia. Ultimul pe listă este Afișare aplicații recente în Dock. Pentru a obține ceea ce ne dorim. trebuie să debifam.

A considera

Dacă nu dorim să facem modificarea anterioară, lăsând bifată opțiunea specificată, va trebui, de fiecare dată când se folosește o aplicație și, după închiderea acesteia, să cerem ca aceasta să dispară din zona indicată a Dock-ului, să apăsăm tasta butonul dreapta al mouse-ului pe pictograma acestuia și selectați Scoateți din Dock.

concluzie

După cum putem vedea, este o modificare foarte ușor de făcut, pe care mulți utilizatori de computere Mac, sunt sigur, nu vor fi dispuși să o facă. Alții, cei care nu sunt dispuși să umple Dock-ul cu pictograme, vor fi cei care vor face schimbarea. Eu fac parte din a doua grupă.

 • 44 acțiuni
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here