Modificați cu ușurință meniul de pornire în Windows 7

  • 0Partajări
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

În Windows XP modificarea meniului de boot al sistemului, cel care apare dupa verificarea hardware-ului calculatorului, se poate face prin deschiderea si modificarea fisierului cizme.start situat în directorul rădăcină al hard diskului. Acesta a apărut când aveam mai multe sisteme de operare instalate pe computer (sau aveam). O modalitate ușoară de a face modificarea este pornind Notepad și accesând Fișier -> Deschidere, mergând la directorul rădăcină și tastând, în Nume, cizme.start. Astfel, dacă doriți să eliminați opțiunea care a activat accesul la Windows 98 (care, de exemplu, este întrerupt), trebuie doar să ștergeți o linie similară cu cea pe care o scriem mai jos și să salvați modificările.

multi(0)disk(0)rdisk(0)partiție(0)Windows="Windows XP" /fastdetect

În Windows 7 (și, de asemenea, în Windows Vista) procesul este mai complex, deoarece dosarul cizme.start a fost înlocuit cu fișierul ascuns bootmgr și un folder numit cizme. Pentru a face modificări există o aplicație, bcdedit.executabil, care face parte din sistemul de operare, dar care necesită anumite cunoștințe pentru utilizare.

Daca ai instalat Windows 7 dintr-o instalare anterioară, de exemplu, din Windows XP, va apărea un apel către acesta în meniul de pornire a sistemului. Pentru a o elimina, cel mai bine este să folosiți un instrument simplu, EasyBCD, foarte ușor de utilizat și care implementează tot ce este necesar pentru a face modificările. În bara laterală din stânga există șapte accesări, fiecare pentru o anumită funcție. În acest fel, le veți găsi pe cele care vă permit să vedeți configurația curentă, să faceți modificări și să adăugați sau să ștergeți intrări, printre altele.

Uitați de aplicație bcdedit și, ori de câte ori trebuie să faceți modificări la pornirea computerului, utilizați EasyBCD.

  • 0Partajări
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here