Mesajele false de pe Facebook continuă să infecteze computerele”,

  • 45 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Când vorbim de infecții, ne referim la instalarea de malware pe computerele neprudenților, ale celor care se lasă duși de propuneri false. Facebook primește milioane de utilizatori în fiecare zi și, în ciuda măsurilor luate de rețeaua de socializare prin excelență, mesajele false care includ elemente dăunătoare continuă să prolifereze.

înșelăciunea

Nu este prima dată când vorbim despre asta. În urmă cu doar 19 zile vorbeam despre Cea mai recentă farsă pe Facebook, cardurile cadou Zara, iar astăzi vrem să ne referim la o nouă fraudă, cea apărută după ce în rețeaua de socializare a fost inclus un mesaj care prezintă un videoclip pornografic, găzduit pe Youtube (este fals), dar pentru a-l vizualiza este nevoie de o versiune mai nouă de Adobe Flash. Pentru a descărca instrumentul, faceți clic pe un link. Cei care fac și instalează programul vă vor infecta computerul. În doar 48 de ore, mai mult de 110.000 de oameni, după cum ne spun ei pe Threatpost.

Trebuie să ai neîncredere

În ciuda tuturor avertismentelor dintr-o multitudine de mass-media, a recomandărilor care afectează a fi neîncrezător, sunt încă mulți oameni care se lasă duși de promisiuni false. Niciodată, o spun clar, niciodată!, trebuie să trecem la descărcarea unui program a cărui origine nu știm. Iertați-mă pe cei neprudenți, nu ne putem lăsa duși de ignoranță și să încercăm. Dacă apelăm la tipicul „hai să vedem ce se întâmplă”, ne asumăm riscuri inutile.

Presupunem că responsabilii de Facebook vor fi eliminat deja mesajul de pe paginile rețelei de socializare, dar asta nu înseamnă că nu există sau vor intra în acțiune alții în orice moment. Infractorii cibernetici știu unde trebuie să acționeze.

Explicațiile Facebook

După ce au contactat Facebook, cei responsabili pentru amenințare a primit aceste explicații: „Folosim o serie de sisteme automate care identifică legăturile potențial dăunătoare și împiedică răspândirea acestora. În acest caz specific, suntem conștienți de această varietate de malware care este găzduit ca extensie de browser«. De asemenea, oferă, după ce spun ei, instrumente pentru curățarea computerelor infectate. Ei vorbesc, de asemenea, despre implementarea măsurilor care împiedică cazurile de genul acesta să se repete.

  • 45 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here