Matomo (anterior Piwik), un puternic manager de statistici pentru site-ul dvs.”,

  • 93 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest
Matomo (anterior Piwik), un puternic manager de statistici pentru web-ul dvs. 3

Google Analytics este cel mai folosit sistem de statistici pe site-uri web. Colectează și oferă o cantitate imensă de informații care sunt utilizate pentru a face o urmărire completă a vizitatorilor, vizualizărilor de pagini, paginilor de referință, locurilor geografice de origine, browserelor web și sistemelor de operare utilizate și multe altele. Toate acestea colectate într-o interfață prietenoasă și intuitivă. Dar nu este singurul sistem, sunt multe altele.

Ce oferă Matomo (fostul Piwik)?

matomo Este un software open source, cu licență GPL, pe care îl putem instala pe serverul nostru și care ne permite să facem o monitorizare completă a site-ului nostru după ce lipim o mică porțiune de cod în paginile pe care vrem să le controlăm, care poate și ar trebui să fie totul.

Funcționarea sa este diferită de cea a Google Analytics, deoarece necesită ca programul să funcționeze pe serverul nostru, nu într-un spațiu extern. (Oferă și o versiune plătită cu care să stocați date în cloud).

Utilizează PHP și MySQL ca limbaj de gestionare a scripturilor și, respectiv, ca motor de bază de date. Una dintre cele mai interesante caracteristici ale sale este că oferă statistici în timp real.

Cum se instalează Matomo?

după descărcare matomo și dezarhivați fișierul care conține toate fișierele, trebuie să le încărcați într-un folder, de exemplu, numit matomo pe serverul dvs. printr-un client FTP.

După activarea unei baze de date, trebuie doar să accesați instalarea tastând în browser-ul dvs. URL-ul pentru a accesa folderul care găzduiește scripturile bazei de date matomo (Piwik).

De acolo trebuie să urmați vrăjitorul și să furnizați informațiile solicitate. La sfârșitul procesului vi se va furniza codul pe care trebuie să îl includeți în paginile site-ului dumneavoastră

Dacă utilizați WordPress sau alt CMS, aveți pluginuri, precum WP-Matomo (WP-Piwik), care vă permit să activați sistemul de statistici. În WordPress puteți lipi și codul furnizat de matomo în antet.php sau în subsol.php al temei active).

Cum să vezi statisticile

Pentru a intra pe desktop matomo (Piwik) trebuie să scrieți numele de acces și parola pe care le-ați indicat în procesul de instalare. (În fila Setări puteți, dacă doriți, să faceți publice statisticile).

Fila Panelul dvs. vă arată o serie de widget-uri care vă permit să urmăriți vizitatorii în timp real, cu informații despre dată și oră, limbă, browser, IP sau furnizor de servicii de internet, URL de referință (sau intrare directă), căutare de expresii dacă referința este un motor de căutare și paginile vizitate.

Făcând clic pe link-ul Vezi jurnalul de vizite detaliat, vei găsi informații mai complete despre vizitatorii activi. Există, de asemenea, aplicații pentru a examina statisticile pe dispozitivele iOS și Android.

diverse widget-uri

În panoul dvs. aveți diferite widget-uri pe care le puteți păstra, elimina sau crește. Astfel, pe lângă cel menționat în paragraful anterior, aveți un Grafic al ultimelor vizite, o Listă de cuvinte cheie, o hartă care arată Țările vizitatorilor, un nor cu Durata vizitelor, Browserele vizitatori și Lista paginilor web externe, printre altele.

Acces și multe altele

Deplasându-vă prin meniurile și submeniurile din partea de sus a desktopului, veți putea accesa alte informații: date complete despre toți vizitatorii, acțiuni pe pagini și referințe. Aveți și o secțiune pentru a defini și a stabili obiective. Pentru a obține acest instrument complet de statistici, accesați Matomo.

  • 93 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here