Metode de instalare a unui plugin în WordPress

 • 4 Acțiuni
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

WordPress este cel mai folosit CMS sau manager de conținut în crearea și gestionarea site-urilor web. Printre particularitățile sale notabile se numără plugin-urile, extensii care sunt folosite pentru a adăuga funcții noi paginilor care afișează conținutul unui site web.

Toți cei care folosesc WordPress pe site-urile lor știu că trebuie să instaleze unele pluginuri pentru a obține performanțe ridicate. În ciuda acestui fapt, am decis să explicăm metodele care există pentru a instala și activa aceste elemente. Acestea sunt:

Instalați un plugin din panoul de administrare

Este cea mai folosită metodă, instalarea unui plugin din Panoul de administrare. Majoritatea utilizatorilor este cel pe care îl folosesc în mod regulat. Pentru a face acest lucru, în primul rând, aflați ce plugin doriți să instalați, localizându-l în secțiunea de pluginuri a wordpress.org sau pe un anumit site, când este un plugin plătit.

De la WordPress.org

În primul caz, la utilizare wordpress.org, După ce cunoaștem numele pluginului, trebuie să facem următoarele:

 • În cadrul tabloului de bord WordPress sau al panoului de administrare vom merge Pluginuri –> Adăuga nou.
 • În caseta de căutare, partea dreaptă sus a ecranului care ni se arată, scriem numele pluginului. Uneori este suficient doar să puneți câteva dintre cuvintele care alcătuiesc acest nume.
 • în filă Rezultatele cautarii vor fi afișate toate pluginurile care îndeplinesc criteriile indicate. Indicăm pe cel pe care vrem să îl instalăm făcând clic pe butonul Instaleaza acum, situat în partea dreaptă sus a casetei care definește pluginul.
 • Când instalarea este terminată, faceți clic pe butonul Activati.
 • În ultimul pas, în majoritatea pluginurilor, trebuie să accesați secțiunea de Setări a acestuia și treceți la configurarea acestuia

De la un serviciu de plată

Dacă dorim să instalăm un plugin de plată, trebuie să îl descarcăm pe computer înainte de a continua cu instalarea acestuia. De cele mai multe ori descărcam un fișier comprimat care conține, pe lângă fișierele care compun pluginul, altele care vorbesc despre funcționarea acestuia, care includ licența, și alte elemente.

La ce trebuie să fim atenți este că pachetul include un fișier ZIP, care este cel care stochează toate fișierele care vor face parte din plugin, incluse în folderul care îl definește. Acest fișier este esențial pentru a continua instalarea. Iată ce trebuie să facem din panoul de administrare WordPress:

 • Facem la fel ca în primul pas al procesului de instalare anterior. Noi mergem spre Pluginuri -> Adăugați nou.
 • În loc să utilizați motorul de căutare, faceți clic, în partea stângă sus a paginii, pe încărcați pluginul.
 • Localizăm fișierul ZIP pe care l-am indicat pe hard disk-ul computerului nostru, făcând clic pe Selectați Fișier. Apoi faceți clic pe butonul Instaleaza acum.
 • Etapele de activare și configurare sunt aceleași ca în cazul precedent.

În multe plugin-uri plătite, atunci când are loc o actualizare, aceasta se poate face direct din panoul de administrare WordPress. În altele, trebuie să dezinstalați pluginul și să treceți la o nouă instalare.

Instalați un plugin folosind un manager FTP

Deși nu este cea mai folosită metodă, se poate încărca și folderul, cu tot conținutul acestuia, al pluginului pe care dorim să-l instalăm pe serverul web de pe computerul nostru.

Pentru a face acest lucru, după descărcarea fișierului ZIP sau RAR care conține pluginul pe computer, dezarhivați-l. De obicei vom obține folderul care conține pluginul.

Folosind un manager FTP, precum Filezilla, încărcăm folderul cu tot conținutul său pe serverul nostru web.Trebuie să o facem, în directorul de bază, la /wp-content/plugins/.

Când terminăm încărcarea, accesăm Pluginuri -> Pluginuri instalate, în panoul de administrare WordPress. Localizăm pluginul nou încărcat și îl activăm, urmând aceeași procedură ca în cazurile anterioare.

concluzie

Sper că explicațiile date îi vor ajuta pe toți cei care nu cunoșteau nici una dintre metodele de instalare a pluginurilor în WordPress. Cu aceasta pot face oricând ceea ce doresc cu aceste elemente esențiale pentru managerul de conținut.

 • 4 Acțiuni
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here