Cel mai bun antivirus gratuit pentru Windows

  • 12 Acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Antivirusurile sunt necesare pentru orice computer Windows. Una dintre cele mai mari probleme pe care le avem astăzi cu echipamentele noastre informatice este posibilitatea ca acesta să se infecteze. Fiind conectați la Internet, sunt expuși la o multitudine de atacuri care provoacă, atunci când nu există apărări, supunerea la dictatele virușilor, troienilor și a tot felul de malware.

Computerul nostru este foarte lent. Una dintre cauzele posibile este că a devenit zombi și este folosit de terți în scopuri etice dubioase. Uneori, fără să știm de ce, computerul nostru repornește fără un motiv întemeiat. Poate fi din cauza acțiunii unui troian care s-a strecurat fără permisiunea noastră. Pentru a evita acestea și multe alte probleme similare, trebuie să avem instalat un antivirus care monitorizează și controlează sistemul.

antivirus gratuit

Există multe aplicații care sunt responsabile pentru prevenirea atacului computerului nostru. Pe lângă antivirusul tipic, există suite complete care includ toate elementele necesare pentru a rezolva atacurile și încercările de infecție.

Există niște antivirusuri gratuite care funcționează precis și fără probleme, la fel ca unele pachete profesionale. Urmează să facem o scurtă analiză a celor pe care, în această grupă, în cea a celor care nu ne costă nimic, le considerăm cele mai bune. Sunt destinate computerelor Windows, deși unele dintre ele oferă și versiuni pentru macOS.

Antivirus gratuit Avira

Oferă protecție puternică împotriva invaziei viruși pe computer. Lucrați pe un computer personal sau pe un server de rețea. Detectați și eliminați mai mult de 50.000 de viruși și își actualizează automat baza de date prin Internet. Sistemul său Virus Guard este întotdeauna activ pentru a vă proteja computerul împotriva unui posibil atac.

Utilizează un sistem de protecție euristică care împiedică acțiunea programelor rău intenționate chiar dacă codul de infecție pe care acestea îl includ nu este înregistrat în baza de date a virusurilor. Această versiune complet gratuită arată în fiecare zi un ecran greu care avertizează despre existența unei versiuni profesionale a programului.

BitDefender Free Edition

Este un instrument gratuit care ne protejează computerul în timp real, lucrând în fundal. El are grijă de tot, noi nu trebuie să facem nimic. Vom vedea că este activ când verificăm că afișează o pictogramă în bara de sistem. Programul oferă, de asemenea, o scanare manuală a fișierelor prin meniul contextual Windows.

Este ideal pentru utilizatorii neexperimentați, deoarece nu are nevoie de niciun tip de configurație specială, deoarece tot ceea ce este necesar este marcat implicit. Deși versiunea gratuită nu include analiza mesajelor de e-mail, acest lucru nu ne împiedică să renunțăm la acest instrument.

avast! Home Edition

Program pentru a vă scana sistemul pentru viruși. Este gratuit pentru uz non-comercial. Are două interfețe, una simplă pentru utilizatorii începători și una mai complexă pentru utilizatorii experți. Pe lângă localizarea virușilor pe hard disk și eliminarea acestora, previne posibila intrare a infecțiilor.

De asemenea, vă controlează mesajele de e-mail, anunțându-vă dacă sunt infectate, atât la intrare, cât și la ieșire. Dacă doriți să utilizați programul pe termen nelimitat și să îl actualizați cu noi definiții antivirus, va trebui să vă înregistrați. Nu te va costa nimic.

AVG Anti-Virus Freeware Edition

Este un antivirus care oferă apărare proactivă, scanare e-mail, scanare la cerere și un folder de carantină pentru stocarea fișierelor infectate. Are și sistem de actualizare automată și, cel mai important, este gratuit

Această versiune oferă, deși cu unele limitări, toate funcționalitățile versiunii comerciale. Printre cele mai remarcabile este protecția în timp real. Folosește același motor ca și versiunea comercială, deși actualizările le includ doar pe cele prioritare.

Windows Defender

Este considerat unul dintre cele mai bune antivirus pentru Windows. Vine instalat implicit în Windows 10 și în unele versiuni anterioare. Aceasta înseamnă că nu va fi necesar, pentru un număr mare de utilizatori, instalarea unui alt antivirus.

Microsoft explică asta Windows Defender obține cel mai mare punctaj la testele de protecție. Din maximum 6 puncte, această aplicație a obținut 5,5 în totalul testelor de performanță. Despre aceasta, responsabilii Microsoft au spus: „Depășește industria în aproape toate domeniile, iar aceste rezultate reflectă investițiile pe care le facem în optimizarea performanței AV a Windows Defender pentru acțiuni de înaltă frecvență”.

  • 12 Acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here