Ce ar trebui să țină cont utilizatorii de computere

  • 195 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Calculatoarele au devenit parte din viețile noastre. Pentru utilizarea corectă și bucuria sa, trebuie luate în considerare o serie de principii. Vom încerca să aducem aceste principii împreună în cele zece porunci pe care le propunem mai jos. (Majoritatea sunt aplicabile numai, după cum este explicat, sistemelor de operare Windows).

Optimizați Acasă

unu .- Când pornim computerul, sistemul de operare încarcă în memorie un număr mare (sau mic) de programe rezidente. Cu cât încărcați mai puțin, cu atât sistemul pornește mai repede și cu atât mai multă memorie este liberă.

Pentru a depana boot-ul trebuie să apăsăm împreună tastele Windows + R și scrie msconfig. În fereastra care se deschide selectați fila Început. Apar toate programele care rulează la pornire. Dacă vrem să dezactivăm vreuna, debifăm caseta corespunzătoare.

Dacă sistemul nostru rulează Windows XP sau o versiune ulterioară, putem dezactiva în siguranță oricare dintre aplicații. (Fac această precizare pentru că există încă unele computere care funcționează cu Windows 95 sau Windows 98).

Curățați sistemul

Două .- Fișierele temporare nu ar trebui să ocupe prea mult spațiu pe hard disk. Este convenabil să efectuați o curățare din când în când.

Pentru a face acest lucru, faceți clic pe butonul stâng al mouse-ului PC-ul meu sau Echipă, pe desktop, iar în noua fereastră apăsăm butonul din dreapta al mouse-ului pe pictograma hard disk-ului în care vom elibera spațiu și selectăm Proprietăți.

În fereastra nouă, cu fila general activ, dați clic pe eliberați spațiu. După câteva momente, se deschide o fereastră în care putem selecta toate fișierele pe care le putem și dorim să le ștergem, grupate pe categorii.

Când toate fișierele sunt marcate, faceți clic pe Curățați fișierele de sistem. (Va trebui să o faceți doar prima dată când efectuați curățarea)

Defragmentează hard diskul

3 . – Trebuie să prevenim dezorganizarea hard disk-ului. Pentru aceasta este necesar ca din cand in cand sa folosim programul de defragmentare, daca nu il avem activat implicit.

Cum? Noi mergem spre Start -> Toate programele -> Accesorii -> Instrumente de sistem iar noi selectăm Defragmentator de disc. Ne înarmam cu răbdare și lăsăm programul să-și facă treaba.

NOTĂ: În timp ce defragmentarea funcționează, este convenabil să nu lucrați cu computerul. În cele mai recente versiuni de Windows, sistemul de operare însuși se ocupă de realizarea acestei optimizări atunci când este necesar.

Curățați registrul Windows

4 .- The Registrul Windows de obicei este umplut cu gunoaie. Păstrarea complet curată și optimizată este imposibil din punct de vedere material.

Sunt utilitati care, folosite din cand in cand, elimina tot ce nu este necesar. Acest lucru permite reducerea dimensiunii fișierelor care găzduiesc Registrul, ceea ce reduce și timpul în care sistemul accesează aceste fișiere. Una dintre aceste utilitare foarte puternice și gratuite este CCleaner.

proteja echipamentele

5 .- Pentru a ne menține computerul sănătos și robust, trebuie să avem un program antivirus actualizat. Dacă suntem obișnuiți să ne conectăm la Internet, obligația este și mai mare.

Riscurile pe care le asumăm dacă nu avem acest program sunt atât de mari încât nu merită să ne facem fără el. Vă recomandăm să aruncați o privire la Cel mai bun antivirus gratuit pentru Windows. (Ultimele versiuni se instalează implicit Windows Defender, una dintre cele mai bune aplicații care vizează evitarea infecției cu virus).

Dezinstalați aplicațiile inutile

6 .- Să nu ne umplem hard disk-ul cu programe inutile. Instalarea pentru instalare produce o deteriorare constantă a sistemului nostru. Pe lângă faptul că ne umple hard disk-ul cu gunoi, face ca Registrul Windows se transformă într-un monstru imens.

NOTĂ: În ciuda faptului că dezinstalăm ceea ce ne este inutil, vor exista întotdeauna resturi în Registry, de unde trebuie să Curățați registrul Windows.

Nu ștergeți manual aplicațiile

7 .- Să nu dezinstalăm niciodată o aplicație manual (ștergerea folderului care o găzduiește și a întregului conținut).

Dacă aplicația nu include programul de dezinstalare în folderul care îl găzduiește în meniu Start -> Toate programele, să mergem la Start -> Panou de control -> Adăugați sau eliminați programe (sau Programe -> Dezinstalează un program pe Windows Vista, 7, 8 și 8.1, sau către Start -> Setări -> Sistem -> Aplicații și caracteristici în Windows 10) și să facem dezinstalarea de acolo.

Atenție la atașamentele din mesajele de e-mail

8 .- Să nu deschidem niciodată fișierul atașat (sau fișierele) care însoțește mesajele de e-mail necunoscute (nu le cunoaștem originea). Este una dintre modalitățile obișnuite de a infecta computerul nostru cu viruși sau troieni. Dacă, în ciuda tuturor, curiozitatea ne învinge, să-l copiem într-un folder și, înainte de a-l deschide, să rulăm antivirusul nostru.

face copii de rezervă

9.- Să facem frecvent copii de rezervă ale documentelor, imaginilor, videoclipurilor și altor fișiere pe o unitate externă, un DVD sau un pen disk. Utilizați o aplicație precum Cobian Backup pentru aceasta. Astfel nu ne vom trage de păr atunci când computerul nostru nu răspunde din cauza defecțiunilor în sistemul de operare sau în hard disk.

Alte recomandari

10 .- Să nu facem niciodată următoarele: umpleți desktopul nostru cu comenzi rapide către fișiere; formatați computerul din senin, când apare prima problemă, și începeți de la capăt; să nu creăm copii de rezervă ale lucrărilor noastre (vezi porunca anterioară); opriți computerul apăsând comutatorul fără a ieși din Windows.

  • 195 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here