Motivele pentru care un computer funcționează lent”,

 • 92 acțiuni
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

Când ne folosim computerul pentru prima dată, cu Windows ca sistem de operare, merge ca mătasea, rapid și rapid. Nu știi ce înseamnă încet. Pornește prompt, deschide programe rapid, navigarea pe internet este lină

După o perioadă scurtă de timp observăm că începe să funcționeze încet, este din ce în ce mai lent. Este nevoie de timp pentru a începe, când încercați să deschideți o aplicație, în unele cazuri, durează o veșnicie, jocurile devin insuportabile datorită parcimoniei lor

Ce elemente încetinesc un computer Windows?

Există mai multe cauze care încetinesc un computer. Programele care se încarcă la pornire sunt prea multe, din ce în ce mai multe. Sunt executate servicii și procese inutile, unele o fac fără permisiunea noastră, depind de aplicații care au fost instalate pe computer fără autorizația noastră sau fără știrea noastră.

În plus, fișierul sau fișierele care conțin datele de registru devin din ce în ce mai îngroșate. Referințele inutile sunt stocate, unele din aplicații dezinstalate sau documente șterse. Hard disk-ul devine, de asemenea, fragmentat, forțând accesul la fișiere să devină agitat.

Cum să creșteți performanța?

Ce putem face pentru a recupera viteza? Nu există nicio formulă magică care să readucă sistemul la origini. Există metode specifice de optimizare care vă vor ajuta să recăpătați fluența. Acestea sunt câteva:

unu. Viteză crescută la pornire

De multe ori putem dezactiva anumite aplicații care rulează la pornire. Unii sunt acolo pentru că s-au strecurat fără ca noi să observăm. Cum le putem anula??

 • Mergi la Start -> Run (sau apăsați tastele Windows + R) și scrie msconfig.
 • activați fila Început.
 • Debifați, în caseta din stânga fiecărei aplicații, cele pe care le considerați inutile și, la repornirea sistemului, cele pe care le-ați debifat nu se vor încărca. (În ultimele versiuni de Windows le poți debifa pe toate și sistemul va porni fără probleme, deși unele programe necesare, precum cel care activează protecția oferită de antivirus, nu vor rula. Dacă le debifați și reporniți sistemul, veți observa o mai rapidă. De aici, puteți activa unul câte unul, cu repornire inclusă, pentru a verifica rezultatele).

Două. Ce procese încetinesc sistemul?

Există programe care, atunci când sunt executate, pornesc procese care absorb multe resurse, luând, în unele cazuri, tot controlul CPU-ului. Ar fi necesar să aflăm care sunt acele procese.

The Windows task manager (Ctrl + Alt + Del) ne poate ajuta, dar ne oferă informații incomplete. Este mai bine să folosim Process Explorer, un instrument care, pe lângă faptul că ne arată consumul CPU al fiecărui proces, ne permite să-l eliminăm (butonul dreapta al mouse-ului pe el și selectați Kill process, sau apăsați tasta Delete) sau să cunoaștem toate detaliile acestuia (panoul inferior și, de asemenea, pentru mai multe informații, faceți clic dreapta și selectați Proprietăți

).

Vom putea afla toate programele și bibliotecile implicate, printre alte date. Dacă după eliminarea unui proces, sistemul continuă să funcționeze, dar cu o fluiditate mai mare, ar trebui să încercăm să dezinstalăm programul care provoacă acel proces, atâta timp cât nu este necesar pentru sarcinile noastre obișnuite.

3. curățați registrul

Există mai multe instrumente a căror misiune este eliminarea Registrul Windows referințe nevalide sau învechite. Nu există niciunul care să funcționeze bine, nu fac o curățare temeinică. Dacă alegem unul gratuit, cu o performanță acceptabilă, optăm pentru CCleaner, (Șterge și tot ce rămâne pe computerul tău: fișiere temporare, documente din cache, cookie-uri

). Este convenabil să-l rulezi, în funcție de utilizarea pe care o dai computerului tău, cel puțin o dată pe săptămână.

De asemenea, puteți utiliza HDCleaner, un program care oferă un kit complet de instrumente care vizează întreținerea unui computer care are instalat sistemul de operare Microsoft. Se ocupă de curățarea hard disk-ului și, de asemenea, a Registrului Windows, eliminând toate referințele învechite.

4. Cum se defragmentează?

Dacă dorim ca toate clusterele unei aplicații sau ale oricărui fișier să fie învecinate și, prin urmare, să permită acces și citire mai rapidă, trebuie să unim fragmentele care sunt împrăștiate dezordonat pe hard disk.

Sistemul de operare în sine are un utilitar de defragmentare (Start -> Toate programele -> Accesorii -> Instrumente de sistem -> Disk Defragmenter). Este indicat sa il folosesti, tot in functie de modul de utilizare a calculatorului, cel putin o data pe luna. Capacitatea de defragmentare în fundal a fost implementată în cele mai recente versiuni de Windows.

soluție drastică

Ce se întâmplă dacă toate cele de mai sus nu reușesc? Sistemul este încă mai lent decât o țestoasă. A mai ramas o singura solutie, nerecomandata din cauza muncii implicate, formatați și reinstalați sistemul de operare și toate aplicațiile pe care le folosești, având grijă de tine înainte de a face copii de rezervă a tot ceea ce vei avea nevoie și a salva pe hard disk.

După cum probabil știți, cu această metodă, veți pierde totul, inclusiv setările. Este recomandat, înainte de a decide să formatați, să verificați dacă aveți toate driverele necesare: placă video, placă de sunet, imprimantă, scaner

Deși va fi întotdeauna posibil să le găsiți pe Internet și multe sunt deja instalate de sistemul în sine, este mai bine să le aveți la îndemână înainte de a începe procesul.

De asemenea, nu uitați să salvați toate documentele, imaginile, videoclipurile și alte fișiere. Trebuie să faceți o copie de rezervă a tuturor acestora pe o unitate externă sau în cloud. Dacă nu, ceea ce este șters în format nu poate fi niciodată recuperat.

 • 92 acțiuni
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here