Instalarea forumurilor phpBB versiunea 3

 • 10 Acțiuni
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

The forumuri phpbb sunt utilizate pe mai multe site-uri web datorită puterii, versatilității și, mai ales, deoarece sunt protejate de un grup de software gratuit. Versiunea 2 a fost la noi de câțiva ani. Cei dintre noi care îl folosim am văzut cât de mici și mari au apărut actualizări pentru a rezolva, în majoritatea cazurilor, problemele de securitate. De aproape doi ani, membrii grupului de programare phpBB lucrează la punerea în scenă a versiunii 3. Au fost lansate mai multe beta și, în sfârșit, versiunea finală este acum disponibilă (este la noi de ceva timp).

Vom explica cum să instalați versiunea 3 a acestui sistem de forum și, de asemenea, cum să convertiți forumurile din versiunea 2 în acesta nou. Aceștia sunt pașii de urmat:

 • Descărcați următoarele fișiere:
  Pachetul de forumuri phpBB 3
  Fișiere în limba spaniolă. (Dacă doriți, puteți selecta o altă limbă pe pagina Limbi).
  Fișierele corespunzătoare stil subsilver2, in spaniola.
  Fișierele corespunzătoare stil pro argint, in spaniola.
 • Dezarhivați fișierele descărcate într-un folder de pe computer.
 • în interiorul folderului limba, în directorul rădăcină al forumurilor, copiați folderul es al pachetului în limba spaniolă. Faceți la fel, cu folderele corespunzătoare stilurilor, în interior stilurisubsilver2 Y stiluri prosilver, respectiv.
 • Încărcați întregul set într-un folder nou creat pe serverul dvs., care poate fi numit, de exemplu, phpbb3. Dacă intenționați să convertiți o versiune 2 la 3, nu încărcați fișierele în același folder care conține versiunea 2.

Instalare

În browserul dvs. web, introduceți adresa site-ului dvs. cu calea corespunzătoare a folderului în care se află fișierele forumului. (Amintiți-vă că fișierul config.php și folderul poze trebuie să aibă permisiuni de scriere). Va apărea un expert cu un prim ecran de informații pe care trebuie să le citiți. Apoi selectați opțiunea de instalare. Trebuie să indicați gazda bazei de date, numele acesteia, numele de utilizator și parola. Într-o a doua fază trebuie să indicați numele, parola și emailul administratorului. La sfârșitul procesului, și dacă nu veți face conversia, trebuie să ștergeți sau să redenumiți folderul de pe serverul dvs instalare. Dacă intenționați să faceți conversia, citiți și aplicați ceea ce urmează.

Conversie

Pentru a trece forumurile din versiunea 2 la 3, este convenabil să folosiți o altă bază de date sau, dacă nu este posibil, să indicați, în faza anterioară (instalare), un prefix pentru tabelele diferit de cel folosit în versiunea 2.

Procesul de conversie este de asemenea foarte simplu, trebuie doar să scrieți câteva date simple: cele corespunzătoare bazei de date în care se află forumurile din versiunea 2, și să faceți clic pe butonul de conversie.

Toate avatarurile, zâmbetele, pictogramele, rangurile și alte imagini vor fi copiate în folderul corespunzător al noilor forumuri (trebuie să aveți permisiuni de scriere, așa cum am spus mai sus). Toate datele stocate în tabelele vechii baze de date vor fi transferate în cea nouă.

În cele din urmă, înainte de a verifica cum a ieșit totul, trebuie să ștergeți sau să redenumiți folderul de pe serverul dvs instalare.

IMPORTANT: MOD-urile instalate în versiunea 2 nu vor merge la 3. Motivul principal este incompatibilitatea acestuia. Probleme pot apărea și la conversia pe anumite servere din cauza cantității de resurse necesare pentru a efectua procesul.

 • 10 Acțiuni
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here