Faceți un program să funcționeze pe versiuni noi de Windows”,

  • 50 de acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Există unele programe care înainte funcționau perfect, dar acum nu mai funcționează în noile versiuni de Windows. Este una sau mai multe aplicații pe care o folosim de mult timp. Tocmai ne-am actualizat computerul la o nouă versiune a sistemului de operare și constatăm că programul sau aplicația nu mai funcționează.

Aceia dintre noi care ne dedicam sau ne-am dedicat predarii am patit-o de mai multe ori. Centrul de învățământ a primit echipamente informatice noi și ceea ce folosim de mult timp a devenit învechit și nu mai funcționează. Nu dispera, totul are o soluție. O puteți vedea mai jos.

Activați compatibilitatea cu versiunile anterioare de Windows

Dacă un program, care a funcționat perfect în versiunile anterioare de Windows, nu funcționează în cel pe care îl avem instalat în prezent pe computer, de exemplu Windows 10, în majoritatea cazurilor putem face programul respectiv operațional. Trebuie doar să forțăm sistemul să creeze un fel de mașină virtuală pentru a o rula. Pentru a realiza acest lucru vom face următoarele:

Localizăm programul în folderul în care se află pe hard disk. Cu cursorul mouse-ului peste pictograma acesteia, faceți clic dreapta și selectați Proprietăți. (De asemenea, îl puteți aplica fișierului de instalare al unei aplicații).

În noua fereastră care se deschide, faceți clic pe fila Compatibilitate.

Activăm opțiunea Run this program in compatibility mode pentru: și alegem sistemul de operare (Windows 95, 98, 2000, XP, Vista, 7, 8, 8.unu

) în care a funcționat programul.

Putem activa și alte opțiuni: Run with 256 colors, Run cu o rezoluție a ecranului de 640 x 480 sau Dezactivați teme vizuale, printre altele. Facem clic pe buton Accept și, dacă totul a mers bine, programul ar trebui să ruleze pe sistemul nostru.

A considera

Trebuie să faceți procesul doar o dată sau ori de câte ori instalați o nouă versiune a sistemului de operare. Amintiți-vă că dacă doriți să o faceți pe un computer nou sau recent formatat, va trebui să urmați procesul indicat cu programul de instalare, rezident de obicei pe un CD/DVD sau pe un disc USB. Lucrul normal este că după finalizarea acestei (instalarea), trebuie să aplicați procesul la executabilul programului sau al aplicației.

concluzie

Cu această propunere putem rezolva o problemă care apare în unele cazuri. Metoda de activare este activă de mult timp, de câțiva ani. Îmi amintesc că l-am folosit pentru prima dată când am făcut upgrade la Windows Vista de pe un computer pe care avea instalat Windows XP. Datorită acestui lucru am putut continua să folosesc unele dintre aplicațiile care nu funcționau în, la acea vreme, noua versiune a sistemului de operare.

  • 50 de acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here