Formatare în Windows XP

 • 0Partajări
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

la antici Forumuri Hodgepodge Au fost puse de multe ori întrebări legate de procesul de urmat pentru a formata computerul, pentru a instala sau reinstala Windows XP. Este un proces tipic, care apare după ce computerul începe să meargă foarte lent sau este infectat de un virus, troian, rootkit sau alt tip de malware. Înainte de a începe, rețineți că trebuie să aveți la îndemână CD-ul Windows XP, în oricare dintre versiunile acestuia, și să aveți boot-ul de pe unitatea CD/DVD activată în BIOS.

Pașii de urmat sunt următorii:

 1. Introduceți discul de instalare Windows XP în CD player.
 2. reporniți computerul. Va apărea mesajul: Apăsați orice tastă pentru a porni de pe CD. Fă-o. Dacă acest mesaj nu apare, va trebui, așa cum este indicat în primul paragraf, să intrați în BIOS și să puneți unitatea CD pe primul loc în secvența de pornire.
 3. O serie de mesaje care indică fișierele care sunt încărcate vor fi afișate pe un ecran albastru. Când procesul este terminat, va apărea un meniu cu trei opțiuni. Selectați Install XP Now, apăsați ENTER.
 4. Trebuie să indicați, mai jos, unde urmează să instalați Windows. Ștergeți, este cel mai bun, vechile partiții. (În cazul în care aveți una sau mai multe care conțin date, lăsați-o neștersă dacă doriți să le păstrați). Selectați fiecare dintre ele, mutând tastele cursor și apăsați tasta D. În noul ecran apăsați tasta L pentru a șterge definitiv partiția marcată.
 5. Va trebui să creați unul, dacă aveți de gând să instalați doar Windows XP (nu rezervați niciunul pentru alte funcții), sau mai multe partiții. Vi se va afișa un mesaj cu textul Spațiu nepartiționat

  Selectați spațiul în care urmează să creați partiția și apăsați tasta C. Reglați dimensiunea partiției. Dacă aveți de gând să creați doar unul, îl puteți lăsa așa cum este. Daca nu, va trebui sa faci o ajustare prealabila a marimii rezervate fiecaruia. (Primul, rețineți, este cel care corespunde sistemului de operare).

 6. Acum selectați partiția pe care urmează să instalați Windows. Dacă există doar unul, în mod normal este C:. Apăsați tasta după selecție.
 7. Înainte de a începe procesul de formatare, ni se va permite să alegem între două sisteme de fișiere, NTFS și FAT. Deoarece veți instala Windows XP, alegeți NTFS. Selectați opțiunea de format normal.
 8. Începe procesul de formatare. Va dura mai mult sau mai puțin, în funcție de dimensiunea partiției. Când ați terminat, va continua cu instalarea Windows XP. Va trebui doar, din când în când. completați câteva informații: cheie cd, nume de utilizator, parolă (puteți lăsa necompletat dacă veți fi singura persoană care folosește computerul), țara de reședință (pentru setul de caractere)

  Trebuie doar să fii atent la asistent. Veți vedea că instalarea, dacă totul merge bine, nu este deloc dificilă.

Când ați cumpărat computerul, acesta a venit de obicei cu cel puțin un CD sau DVD cu driverele cardului (video, sunet și rețea) și alte periferice. După finalizarea instalării Windows, trebuie să introduceți acest CD sau DVD în unitatea corespunzătoare și să continuați la instalarea acelor drivere.

 • 0Partajări
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here