Excludeți postările dintr-o categorie din pagina de pornire WordPress”,

  • 60 de acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Cu ceva timp în urmă, când aveam o altă temă WordPress instalată miezul.net, a folosit Excluderea simplă pentru a exclude articolele sau postările din categoria Featured de pe pagina principală (Acasă), deoarece acestea apar în glisorul din partea de sus. Într-o anumită perioadă de timp, pluginul a încetat să funcționeze, nu și-a îndeplinit funcția, evitați trimiterile duplicate la același articol. (Astăzi, după cum puteți vedea, este activ, deși nu a fost actualizat de mult timp). Așa că am decis să caut o soluție fără a apela la un plugin. Am descoperit că inserând o bucată de cod în fișierul de funcții.php al temei active, problema a fost rezolvată.

Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să aflăm numărul care corespunde categoriei sau categoriilor de exclus. Pentru asta va trebui să mergem la Postări -> Categorii și localizați-l sau localizați-le în lista care este afișată. Dacă plasăm cursorul mouse-ului peste el, vom vedea, în partea de jos a ecranului browserului nostru web, numărul care corespunde tag_ID-ului. (Dacă browserul dvs. nu vă permite să vedeți acel număr, faceți clic pe numele categoriei și îl veți vedea în bara de adrese).

Adăugați fragment de cod

Acum deschideți fișierul cu funcții.php al temei dvs. și derulați până în partea de jos a acesteia. Înainte de sfârșit (?>) introduceți următorul cod:

// Excludeți categoria în funcția home exclude_category($query) { if ( $query->is_home() ) { $query->set('cat', '-1'); } returnează $interogare; } add_filter('pre_get_posts', 'exclude_category');

Dacă doriți să excludeți mai multe categorii, adăugați-le în rândul corespunzător. Ar fi ceva asemanator cu urmatorul:

$query->set('cat', '-1 -699 -1234');

concluzie

De aici înainte, ori de câte ori publicăm un articol corespunzător categoriilor excluse, acesta nu va fi afișat pe pagina de start a blogului sau a site-ului. Această metodă ar trebui aplicată ori de câte ori avem, de exemplu, un glisor și nu dorim ca referința la o postare să apară de două ori.

  • 60 de acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here