Este posibil ca Netflix să le ofere utilizatorilor o rambursare?? - Serviciu tehnic

În ultimii trei ani sau puțin înainte, Netflix a devenit una dintre companiile prestigioase responsabile cu distribuția de seriale, telenovele și filme prin intermediul platformei sale digitale, inclusiv a propriei sale. care funcționează sub a sistem de abonament unde utilizatorii anulează în funcție de timpul în care doresc să se bucure de serviciile lor (în general o lună) cel puțin.

Dar sunt situații care ne depășesc și chiar și organizația în sine, așa că mulți utilizatori decid atunci să-și lase deoparte abonamentul și să contacteze compania pentru a primi o rambursare a banilor care fuseseră deja anulați, proveniți din atentie proasta a platformei. Cu toate acestea, nu toată lumea știe dacă aceasta este o opțiune viabilă sau cum să o aplici, așa că te vom ajuta cu ea.

Index()
  1. Pot primi o rambursare dacă Netflix v-a taxat după perioada de încercare gratuită??
  2. Vă poate rambursa Netflix pentru taxarea dvs. după anularea contului dvs.??
  3. Cum poți contacta Netflix pentru a solicita o rambursare??

Pot primi o rambursare dacă Netflix v-a taxat după perioada de încercare gratuită??

Mulţi dintre oamenii care luați o încercare gratuită să folosești Netflix fără să plătești abonamentul lunar cerut de platformă, dar când se încheie această perioadă de 30 de zile consecutive, contul îți va prezenta metoda de plată la care să te abonezi din moment ce timpul fără plată s-a încheiat.

Dar, de exemplu, dacă ați introdus informațiile cardului dvs. în registrul de încercare gratuită Netflix și dacă nu cunoașteți luna exactă, acestea vor începe să încaseze datoria pe cardul dvs., astfel încât vor reduce lunar suma conform planului de bază sau personal pe care îl au de un ecran pentru 7.99 USD pe lună. 

Odată ce prima lună de abonament a fost redusă, nu există nicio modalitate de a inversa această tranzacție. Acest lucru poate fi o pacoste pentru utilizatori și poate principala bătaie de cap a companiei, dar se dovedește că între politicile platformei și sistemul care o gestionează, nu se poate da orice rambursare, odată ce plata debitului a fost efectuată și procesată. Prin urmare, îți rămâne doar să te bucuri de serviciile Netflix pentru perioada plătită și înainte de sfârșit să anulezi abonamentul pentru a preveni deducerea mai multor bani.

Vă poate rambursa Netflix pentru taxarea dvs. după anularea contului dvs.??

Nu este posibil ca Netflix să ramburseze banii care au fost deduși după achitarea taxei lunare. Pentru ei, acesta nu este un act pe care sistemul platformei îl permite, deoarece structura și designul acestuia au fost dezvoltate pentru a facilita plata și abonamentul, așa că acum Este responsabilitatea exclusivă a utilizatorilor plătește pentru serviciile ei.

Cu toate acestea, în politicile, reglementările și condiţiile impuse de cerere când îl descarcăm și ne creăm contul, ei precizează că sistemul lor este plata lunară și până la sfârșitul acelei perioade, contul va înceta să funcționeze dacă abonamentul nu este reînnoit sau plata se face din nou. Prin urmare, se concluzionează că nu se vor face rambursări de niciun fel după anulare.

Cum poți contacta Netflix pentru a solicita o rambursare??

Comunicarea cu adevărat cu Netflix nu este o sarcină imposibilă. Ceea ce ar trebui să știți este că acest lucru nu se aplică la ce ne gândim la „canale obișnuite” ca conturile oficiale ale platformei în diferitele rețele sociale, nu. Acesta este un mod greșit de a comunica cu ei, deoarece nu funcționează cu adevărat.

Cu toate acestea, pentru persoanele care locuiesc în Statele Unite, compania a creat o linie națională gratuită de servicii pentru clienți, la care puteți apela cu ușurință și în timp util (estimat între 10 și 15 minute) aproximativ cât durează până când un agent autorizat al acestui serviciu vă răspunde.

Deci, dacă sunteți interesat să faceți orice fel de reclamație, reclamație, sugestie sau aveți o îngrijorare cu privire la modul în care funcționează platforma și metodele de plată, atunci ar trebui să formați 888-638-3549 pentru a fi vizitat direct de la Netflix, dar amintiți-vă că trebuie să vă aflați în SUA pentru a-l aplica.

În plus, răbdarea este cheia aici, deoarece managerii de servicii clienți ai companiei nu sunt disponibili rapid, așa că vei rezista mult timp online. Dar linia ca atare are o furnizare de servicii pentru clienți 24 ore pe zi, șapte zile pe săptămână, tu alegi momentul în care să-i contactezi.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here