Eroare fișier DLL

 • 56 acțiuni
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

Se întâmplă relativ des ca atunci când încercați să rulați un program (uneori și în timpul instalării), să apară o eroare; apare o fereastră în care un mesaj ne avertizează că a apărut o eroare într-un fișier (cu extensie DLL) și că nu poate fi continuată.

Erori cauzate de fișierele bibliotecii DLL

Ce s-a întâmplat? Fișierele DLL sunt fișiere de bibliotecă. Misiunea sa este de a stoca funcțiile pe care programele trebuie să le folosească pentru a-și desfășura acțiunile. Majoritatea acestor fișiere de bibliotecă sunt utilizate de diverse programe. Dacă oricare dintre aceste programe apelează la o funcție care nu este bine implementată, eroarea. Acest lucru se întâmplă atunci când fișierul DLL este prea vechi sau a fost modificat de un program într-un mod neregulat (schimbat cu unul anume).

Cum se corectează erorile

Ce putem face? Încercați să găsiți o nouă versiune a fișierului și înlocuiți-o cu cea veche. Cum?

 1. În fișiere DLL.com putem găsi cea mai recentă versiune a bibliotecii pe care trebuie să o schimbăm. Îl găsim și îl descarcăm într-un director de pe computerul nostru. Dacă vine într-un fișier comprimat, îl decomprimăm.
 2. Repornim computerul Modul sigur sau modul de siguranță (presare F5 sau F8 la pornire). Trebuie să facem acest lucru pentru ca sistemul să ne permită să ștergem biblioteca DLL, atunci când încercăm.
 3. Biblioteca pe care trebuie să o schimbăm va fi în interiorul folderului sistem32 sau sistem în directorul în care se află Windows. Îl localizăm și îl ștergem (va merge la Coșul de reciclare, pe care în principiu nu o vom goli în cazul în care ar fi trebuit să-l restaurăm). Apoi îl copiam pe cel pe care îl descărcasem și îl lipim în locația în care se afla celălalt.
 4. Repornim sistemul (în modul normal) și, dacă totul a decurs bine, vom vedea că la executarea programului care a provocat eroarea, eroarea nu mai apare acum.

Există și programe care folosesc biblioteci personalizate care, în multe cazuri, se află în același director cu programul. În aceste cazuri, dacă o bibliotecă provoacă o eroare, va fi necesar să căutați o nouă versiune a programului.

 • 56 acțiuni
 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here