Două widget-uri de la Matomo (anterior Piwik)

  • 132 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

dupa cum sigur stii, matomo este un program (instrument) complet care vă permite să controlați vizitele pe un site web, după încărcarea fișierelor care îl compun pe server și executarea instalării. Oferă un număr mare de opțiuni și widget-uri care sunt perfect integrate în tabloul de bord. În Matomo (fostul Piwik), un puternic manager de statistici pentru site-ul dvs., un articol pe care l-am scris cu ceva timp în urmă explica caracteristicile oferite de acest instrument magnific. De la acea dată a fost deja actualizat de mai multe ori, corectând mici erori și adăugând noi funcții și opțiuni.

Dacă JavaScript este dezactivat

La fel ca toate sistemele care colectează date folosind JavaScript, matomo, în ciuda eficienței sale remarcabile, nu afișează date total reale. Există o nepotrivire, în unele cazuri notabilă, între rezultatele pe care le arată și cele care sunt extrase direct din jurnalele serverului Apache, unde se află site-urile web. miezul.net nu face excepție de la această regulă. matomo eșantion, precum și servicii precum Google Analytics, vizitatori și vizualizări de pagină într-un număr mai mic decât cele înregistrate de Apache. Acest lucru se datorează, printre alte motive, faptului că există câțiva utilizatori care au JavaScript dezactivat în browser.

două widget-uri

În ciuda acestui fapt, de ceva vreme am inclus într-una dintre paginile site-ului meu două widget-uri care arată vizitatorii în timp real. (Momentan nu am niciun widget activ). Astfel, oricine poate vedea, în prima dintre ele, vizitele și vizualizările paginii din ultima jumătate de oră, cu o listă de vizitatori, care include ziua și ora, furnizorul de conexiune, browserul web utilizat, sistemul de operare, rezoluția ecranului. , adresa URL de referință și acțiuni. De asemenea, precizează dacă intrarea este directă sau provine de la o anumită pagină sau motor de căutare. Al doilea arată detaliile vizitelor.

Cum?

Dacă decideți să încorporați aceste widget-uri într-una sau mai multe pagini ale site-ului dvs., trebuie doar să apelați la codul (iframe) pe care îl găsiți în panoul de administrare al matomo, în meniu widget-uri.

Pentru a obține codul pentru ambele widget-uri, faceți clic pe pictograma în formă de roată din meniul de sus. În fereastra nouă trebuie să selectați, în partea stângă, Platformă -> Module. Pentru primul widget selectam, din dreapta, Vizitatori -> Vizite generale (cu grafice). pentru al doilea Vizitatori -> Jurnal de vizitare.

Acces

Rețineți că Matomo este un instrument gratuit dacă este instalat pe serverul nostru web care, printre alte limbi, acceptă spaniolă. Există și o versiune plătită care poate fi instalată în cloud.

  • 132 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here