Două interogări SQL pentru a curăța WordPress

  • 21 Acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

WordPress este un manager de conținut grozav, un sistem excelent care vă permite să creați și să întrețineți orice site web, de la un blog la un magazin online, printr-un ziar sau un magazin de software, printre altele. Funcționarea acestuia necesită, ca și în cazul altor manageri, precum Drupal sau Joomla, o bază de date. Acest lucru implică faptul că tabelele sale acumulează uneori referințe inutile, așa că este convenabil să le curățați din când în când.

Aici am scris deja câteva articole axate pe acest sens. Așa punem în evidență Optimizarea WordPress, printre altele. Astăzi vă vom oferi, în aceeași linie, două interogări SQL pentru a curăța WordPress. Acestea sunt:

Eliminați toate etichetele neutilizate

Așa cum se întâmplă în toate domeniile vieții, ceea ce era obișnuit ieri nu este astăzi. Acest lucru se întâmplă cu etichetele care au însoțit multe articole sau postări scrise în WordPress cu ceva timp în urmă și care sunt acum învechite. Dacă site-ul tău are deja câțiva ani, cu siguranță poți șterge multe dintre aceste etichete și, în consecință, poți câștiga spațiu în baza ta de date. Aceasta este interogarea pe care trebuie să o adăugați în locul corespunzător al managerului de baze de date, în general phpMyAdmin. (Rețineți că poate fi necesar să schimbați prefixul tabelului, în mod implicit wp_):

DELETE FROM wp_terms WHERE term_id IN (SELECTARE term_id FROM wp_term_taxonomy WHERE count = 0 ); DELETE FROM wp_term_taxonomy WHERE term_id not IN (SELECTARE term_id FROM wp_terms); DELETE FROM wp_term_relationships WHERE term_taxonomy_id not IN (SELECTează term_taxonomy_id FROM wp_term_taxonomy);

Șterge articolele scrise cu un anumit timp în urmă

Într-unul dintre articolele pe care le-am citat am explicat o modalitate prin care Ștergeți articolele mai vechi decât o anumită dată, acum hai sa explicam alta. Trebuie doar să indicam câte zile de viață trebuie să aibă obiectele pe care vrem să le păstrăm. Astfel, dacă vrem să le eliminăm pe toate cele pe care le-am scris acum mai bine de doi ani, adică 730 de zile, trebuie să aplicăm această interogare:

ȘTERGEȚI DIN `wp_posts` WHERE `post_type` = 'post' ȘI DATEDIFF(ACUM(), `post_date`) > 730

Mai sunt multe. Rămâneți aproape.

  • 21 Acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here