Detectarea programelor malware prin examinarea Windows Task Manager”,

  • 87 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Programele malware se ocupă de infectarea computerului nostru. Este un software rău intenționat, al cărui singur scop este de a provoca pagube, de multe ori ireparabile. Deși există aplicații care se ocupă cu localizarea și eliminarea malware-ului, există și alte modalități de a face acest lucru, precum cea pe care o explicăm în acest articol.

Mesajele de e-mail și unele pagini web includ programe care se ocupă de infectarea computerului nostru. Nu ne săturam să repetăm ​​că niciodată nu trebuie să dați clic pe un link inclus într-un mesaj primit prin e-mail, dar unii continuă să facă acest lucru, cu riscurile pe care acest lucru le presupune.

Dacă vrem să aflăm dacă computerul nostru este infectat, în ciuda protecției programului antivirus instalat, și să eliminăm infecția, citiți în continuare

despre malware

Când vorbim despre malware, ne referim la toate acele programe care sunt instalate pe computerul nostru fără permisiunea noastră și îl infectăm. Nu trebuie să fie viruși, dar acțiunile lor sunt similare în unele privințe: deturnează pagina de pornire a browserului nostru de internet, ne spionează acțiunile, deschid ferestre pop-up în stânga și în dreapta

Sunt instalate pe computerul nostru și rulează atunci când îl pornim, provocând pierderi în lățimea de bandă a conexiunii noastre la rețea și alte accidente.

Gestionar de sarcini

Dacă deschidem Windows task manager (Ctrl + Shift (Shift) + Esc) (există și alte modalități de a-l deschide, de exemplu, în Windows 10, făcând clic pe butonul drept al mouse-ului de pe bara de activități și făcând selecția în meniul pop-up) putem afla, după activarea filei proceselor, toate programele care rulează pe computerul nostru, în prim-plan și în fundal. Majoritatea acestor procese sunt necesare pentru funcționarea perfectă a sistemului, dar există și altele, printre care se numără cele promovate de programele malware, care pot fi oprite fără niciun risc făcând clic pe butonul sfarsitul procesului.

Cum să aflați dacă un proces este necesar pentru sistem?

Dificultatea constă în a ști care procese sunt sau nu necesare. Pentru asta ar trebui să apelăm la Google și să punem numele executabilului care apare în coloană Nume. În acest fel vom ști dacă procesul este tipic Windows sau nu.

eliminați programele malware

Când știm deja că un proces corespunde unui program malware și verificăm că antivirusul nostru (cei mai mulți acționează asupra malware-ului) nu este capabil să-l elimine, putem, după terminarea procesului care este deschis, să eliminăm executabilul, localizându-l pe hard disk și în toate referințele la acesta în Registrul Windows.

  • 87 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here