Dezactivați controlul contului de utilizator (UAC)

  • 85 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Dacă sunteți utilizator de Windows 7, 8, 8.1 sau 10, veți fi verificat că atunci când încercați să instalați o aplicație și, de asemenea, când rulați una, se deschide o fereastră de avertizare prin care vă cereți autorizarea pentru a efectua acțiunea. În acest fel ești protejat împotriva instalărilor și execuțiilor neașteptate ale programelor, dar asta are și un cost de resurse. Deși nu are prea mult sens, deoarece este un sistem de protecție, dacă doriți să dezactivați această opțiune, să instalați și să rulați aplicații fără solicitări prealabile, trebuie să faceți o mică modificare în configurația sistemului dvs.

Proces de urmat pentru dezactivare

Pentru a evita nevoia de a autoriza executarea unei aplicații de fiecare dată când i se solicită să ia măsuri, trebuie să faceți următoarele:

  • Mergi la Start -> Panou de control. (În Windows 10 mergi la Acasă -> Setări si scrie Panou de control în caseta de căutare).
  • Click pe Conturi de utilizator și siguranța familiei -> Conturi de utilizator -> Modificați setările de control al contului de utilizator. (În Windows 10 Click pe Contul utilizatorului. În fereastra nouă selectați Modificați setările de control al contului de utilizator și acceptă acțiunea).
  • În fereastra nouă, mutați cursorul care indică de la Always Notify Me la Never Notify Me în partea de jos a liniei verticale. Click pe Accept și reporniți sistemul pentru ca modificarea să intre în vigoare.

O altă modalitate de a dezactiva controlul contului de utilizator

Puteți efectua tot procesul de mai sus accesând Registrul Windows și făcând o mică ajustare.

  • Apăsați simultan tastele Windows + R, scrie regedit și faceți clic pe Accept.
  • Urmați calea din panoul din stânga:
    HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> Microsoft -> Windows -> CurrentVersion -> Policies -> System
  • În panoul din dreapta, faceți clic cu butonul din dreapta al mouse-ului pe ActivațiLUA, și selectați Modifica. În Informații despre valoare scrieți 0 pentru a dezactiva controlul contului de utilizator. Pentru a-l activa, informațiile despre valoare trebuie să fie unu.
  • Ieșiți din Editor și reporniți sistemul.

concluzie

De aici, urmând una sau alta metodă, veți vedea că controlul contului de utilizator este dezactivat, Windows nu vă mai cere să autorizați execuția unei aplicații. Dacă în orice moment doriți să reactivați UAC, urmați procesul invers.

  • 85 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here