Unde este Uber legal sau ilegal și cum este reglementat în alte țări din lume?,

Această aplicație permite șoferilor să se alăture pentru a lucra cu ei și a se ocupa de mobilitatea utilizatorilor săi la un cost redus; deși pe alocuri acest lucru a avut controverse, fiind chiar restrâns și chiar expulzat din teritoriu.

Index()
 1. Problemă curentă UBER
 2. UBER este legal sau ilegal?
 3. În ce țări este legal UBER??
 4. Țări și orașe care au interzis UBER

Problemă curentă UBER

Când Uber a apărut pe piață în 2009, a fost un succes uriaș deoarece mulți oameni doreau să fie înregistrați ca șoferi, în timp ce alții doreau să profite de avantajele oferite de serviciu împotriva concurenței. Cu toate acestea, abia la jumătatea anului 2012 a început boom-ul datorită utilizării aplicației disponibile pentru acea vreme pe telefoanele mobile.

Cu toate acestea, odată cu trecerea timpului, compania a câștigat mai multă cotă de piață și statele au început să vadă un dezechilibru uriaș în sectorul transportului public; de când au observat că această organizaţie fusese introdusă într-un mod foarte abrupt şi aprig pe piaţă, punând în pericol liniile de taxi care erau deja stabilite în țările lor, cu care s-a susținut că, dacă nu se acționează rapid, ar putea dispărea.

În urma acestei situații, guvernele încep să ia măsuri în acest sens, motivate de plângerile și protestele transportatorilor care au cerut companiei să menține prețuri competitive și nu cele care erau mult sub piața în care intrau.

Deci, pentru aceasta, s-au luat decizii de restricționare a utilizării aplicației în anumite locații, apoi în entități federale și chiar în națiuni complet; unde Uber a fost exclus pana la legislatie pentru a putea reglementa această nouă tehnologie și astfel să o putem integra mai bine pe piață.

UBER este legal sau ilegal?

Odată ce ești la curent cu problemele care s-au dezvoltat de la lansarea Uber ca alternativă pentru transportul în comun, ar trebui să știi și dacă această aplicație este cu adevărat legală sau nu.

Derivat din conflictele cu sindicatul taximetriștilor convenționali, pentru că aceștia se plâng că mulți utilizatori supraevaluează platforma digitală pentru că le oferă un serviciu bun, confort, securitate și încredere; toate acestea la un cost redus. care a provocat a discutie deschisa între autoritățile civile din multe țări și respectiva uniune, pentru că ei numesc un avantaj pe piață care a fost introdus cu încălcarea reglementărilor de transport din țara lor.

Totuși, după 2015, în țările în care Uber a avut o prezență mai mare, s-a căutat o modalitate de a legifera în acest sens, pentru care aceasta dă legalitate companiei, deși trebuie să respecte parametrii pe care îi impun. Pe de altă parte, există acele țări sau anumite părți ale unui teritoriu în care a fost considerat total ilegal și a încetat să fie folosit în aceste locuri.

În așa fel încât nici astăzi nu există un răspuns concret cu privire la legalitatea cererii, deoarece aceasta va depinde de locul în care vă aflați și conform reglementărilor sau deciziile luate de stat despre asta.

În ce țări este legal UBER??

Această aplicație mobilă este disponibilă și utilizarea sa este permisă legal într-un număr mare de țări și continente. De exemplu, în America (teritoriu nativ) funcționează în Statele Unite, Canada, Mexic, Țări din America Centrală precum Honduras, Guatemala, El Salvador, Panama, Republica Dominicană, în timp ce în America de Sud putem găsi în Chile, Ecuador, Peru, Bolivia, Uruguay și Argentina.

Pe de altă parte, pe continentul asiatic vedem că se găsește mai regulat decât în ​​restul lumii, din moment ce locuitorii săi înțeleg nevoia de transport, știu că este o aplicație ușor de utilizat și preferă asta. este menținută o anumită confidențialitate oferită de Uber. Pe când în Europa, sunt mai multe restrictii în anumite țări; ca în Africa şi Oceania.

Țări și orașe care au interzis UBER

 • curcan
 • Danemarca
 • Olanda
 • Londra
 • Germania (cu excepția Düseldoof, Munchen sau Berlin, deoarece operează în aceste orașe)
 • Londra
 • Bulgaria
 • Franţa
 • Italia
 • Paraguay
 • Finlanda
 • Ungaria

Cu toate acestea, nu în toate țările este complet interzis, în cazul multor țări europene, această aplicație funcționează parțial; în timp ce există națiuni în care nu a ajuns, cum este cazul Venezuelei, Cuba, Haiti și alte țări africane.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here