Cu cât timpul de încărcare a unui site este mai scurt, cu atât mai bine, cu atât mai bine

  • 48 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Există mai mulți factori care afectează timpul de încărcare a unui site web. Pentru ca un site să fie indexat cu ușurință în motoarele de căutare, acest timp trebuie să fie cât mai mic.

Potrivit unor studii recente, mulți utilizatori părăsesc site-ul înainte de a-i examina conținutul, fără să aștepte trei secunde să se încarce. În mod ideal, o pagină nu ar trebui să dureze mai mult de două secunde pentru a se afișa în browserul web.

Ce afectează timpul de încărcare a unui site web

Printre diferitele secțiuni care afectează acest timp de încărcare se numără, pe lângă găzduirea în care este găzduit un site, designul și optimizarea paginii.

Majoritatea site-urilor de astăzi sunt dinamice, așa că trebuie să existe un sistem de stocare în cache care să permită încărcarea paginilor statice. În aceste pagini trebuie configurat un sistem de compresie CSS și JavaScript, precum și o distribuție perfectă a elementelor, plasându-le pe fiecare la locul potrivit. De asemenea, trebuie avută grijă de greutatea imaginilor. Dar sunt încă mai multe.

Acces la resurse externe

Majoritatea site-urilor web integrează accesul la elemente externe în paginile lor. Astfel găsim scripturi care arată date din rețelele de socializare, precum Facebook și Twitter, și mai ales cele care se ocupă de prezentarea reclamelor sub formă de bannere.

Este clar că aceste elemente sunt cele care întârzie mai mult încărcarea unui site web. Și nu numai pentru accesarea resurselor externe, ci și pentru cantitatea de cod pe care o includ. Există și posibilitatea, pe site-urile gestionate de WordPress, de a întârzia execuția JavaScript folosind un plugin. Acest lucru permite paginii să se încarce mai repede.

Incidența reclamelor

Dacă ocolim pe Web găsim site-uri care nu durează mult să se încarce și altele care necesită mult timp. În general, blogurile și site-urile web personale necesită mai puțin timp pentru a se încărca, iar unele ziare online durează mai mult.

Am verificat de mai multe ori că unul dintre aceste ziare, cu sediul fizic în orașul în care locuiesc, petrece mai mult de 20 de secunde încărcând prima pagină, depășind în unele cazuri 60 de secunde. Daca facem o simpla analiza a continutului acestei pagini, vedem ca are in total 28 de reclame, sau mai multe. Și că nu număr fereastra sau ferestrele pop-up care sunt afișate de cele mai multe ori și care de multe ori nu găzduiesc niciun conținut.

Dacă accesăm o pagină în care este afișat un articol, de multe ori nu putem citi conținutul deoarece în prim plan se deschid o serie de ferestre pop-up care ne împiedică să citim. În plus, în cazul în care am activat audio, pe computerul sau dispozitivul nostru mobil, se produce o combinație incongruentă de sunete, care provin din fiecare reclamă.

concluzie

Este clar că dintre tot ce am indicat, bannerele sunt elementele care încetinesc cel mai mult încărcarea unui site web. Este evident că includerea lui în pagini este necesară, întrucât reclamele colaborează la întreținerea site-ului, dar ceea ce nu poate fi inclus este un număr mare de propuneri publicitare. Daca nu il luam in calcul, riscam ca site-ul nostru sa piarda pozitionarea in motoarele de cautare.

  • 48 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here