Care este mai bine Uber sau DiDi? - Vă învățăm diferențele (Avantaje și dezavantaje)

În prezent avem nevoie de aceste servicii publice și private, care ne pot duce dintr-un loc în altul. Pentru aceasta este necesar să aveți o oarecare încredere în companie. Ca și în beneficiile pe care ni le pot oferi, fiecare dintre ei. De aceea sunt aici pentru a vă spune despre fiecare dintre beneficiile pe care le oferă aceste două platforme de servicii, astfel încât să știți clar care dintre cele două este mai bună Uber sau Didi, de asemenea, diferențele lor știind că îți oferă ca utilizator și ca șofer.

Dintre aceste două mari companii de servicii, cea mai tânără este Didi, care a fost fondată în China în 2012. Astfel, Uber, care are cei mai mulți ani pe piață.

Ce este mai bine UBER sau DIDI - Aflați toate diferențele
Vezi acest videoclip pe YouTube

Index()
  1. Care este mai bine Uber sau Didi ca șofer?
  2. Bonusuri și stimulente Uber și Didi
    1. Diferențele de servicii pentru clienți între ambele platforme

Care este mai bine Uber sau Didi ca șofer?

Pentru a putea trage propriile concluzii despre care dintre ele este mai bună, cunoscând diferențele, mai jos vă voi da cerințele de care veți avea nevoie, pentru a lucrează cu Uber și cu Didi.

The Condițiile lui Didi, trebuie să aibă o mașină cu patru uși, cu locuri pentru cel puțin patru persoane. Modelul vehiculului trebuie să fie din anul 2012 în sus. Trebuie sa aiba frane cu tehnologie ABS, pe langa faptul ca are centuri de siguranta 100% functionale, atat fata cat si spate. Pentru Didi siguranța este foarte importantă, din acest motiv și printre cerințele sale se numără ca vehiculul să aibă sistem Air Bag.

The Condițiile Uber sunt foarte asemănătoare, deși într-o măsură mai mică, deoarece vehiculul poate fi de la modelul 2007 încolo. Se cere ca vehiculul sa fie impecabil din punct de vedere estetic, cat si mecanic. Trebuie să aibă patru uși, cu locuri pentru cel puțin patru pasageri.

Tragi deja concluziile?? Acestea sunt caracteristicile pe care le are fiecare dintre companii pentru ca tu să poți intra pe platformele lor, lucrând ca șofer. Desigur, că trebuie să semnezi un contract în momentul acceptării în oricare dintre cele două.  

Bonusuri și stimulente Uber și Didi

În fiecare dintre aceste platforme de servicii de transport public, constatăm că acestea oferă reduceri atât utilizatorilor lor, cât și șoferilor.

·         În Uber îți oferă un bonus bănesc, pentru trimiterea aplicației către drivere noi. Au și un plan de bonus pentru șoferi, care ajung să efectueze un anumit număr de servicii în aceeași zi.

·         Didi oferă prin strategia sa de marketing, bonusuri pentru trimiterile către șoferi noi. De asemenea, gestionează un tabel de bonusuri pentru sumele de servicii prestate în ziua, aducând un stimulent lucrătorilor din transportul public să fie mai conectați cu compania.

Anexă la aceasta, Didi oferă utilizatorilor săi un pachet bonus, pentru a le răscumpăra în reduceri la următoarele servicii. Acest lucru permite clientului să accepte servicii care vor fi mai ieftine, chiar gratuite la un moment dat.

Diferențele de servicii pentru clienți între ambele platforme

· Deoarece nu este un secret, serviciul pentru clienți din cauza reclamațiilor sau reclamațiilor este un factor foarte important. Deoarece nu simțim întotdeauna că serviciul ne-a fost oferit, așa cum ne așteptăm.

Pentru aceasta există mai multe canale de servicii, unele mai eficiente decât altele. ce mai faci companiile digitale, Serviciul pe care reusesc sa il ofere utilizatorilor lor, prin rezolvarea tuturor indoielilor, reclamatiilor sau reclamatiilor acestora, este de o importanta vitala pentru ca credibilitatea utilizatorului sa creasca, precum si preferinta acestora.

·         Platforma Uber, vă oferă serviciul de îndoieli, reclamații sau reclamații, prin intermediul unui e-mail. Prin aceasta faceti cererea respectiva, trebuind sa asteptati un raspuns in zilele urmatoare. Întrucât trebuie să verifice dacă cererea este precisă și concisă, pentru a răspunde cât mai curând posibil.

· Acum în compania lui serviciu de transport Didi, serviciul oferit este personalizat. Cu alte cuvinte, au un serviciu de call center, prin care un consilier va rezolva orice problema, precum si va va clarifica orice indoieli sau nelamuriri pe care le puteti avea, cu privire la un serviciu solicitat sau o taxare necorespunzatoare. Aceasta pentru ca soluția și răspunsul către client să fie imediat, generând o mai mare încredere în serviciu.

Acestea fiind spuse, veți avea un răspuns la care dintre cele două este mai bună Uber sau Didi, veți cunoaște și diferențele dintre ele, indiferent dacă sunteți utilizator sau șofer. Ținând cont de caracteristicile serviciului celor două platforme, bonusuri, pe lângă serviciul clienți pentru soluționarea oricăreia dintre întrebările sau reclamațiile dvs.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here