Copiați setările contului Thunderbird și mesajele de pe un computer pe altul

  • 18 Acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Am Thunderbird instalat ca client de e-mail pe laptopul meu Windows, pe iMac am Mail activat. Îl folosesc pentru a-mi gestiona toate conturile de e-mail, de la cele legate la miezul.net chiar și pe cele pe care le am în Gmail și alte servicii Google. Am vrut să transfer toate setările și e-mailurile stocate de pe computerul respectiv pe alt computer, exact pe o partiție Windows pe care o am pe iMac. Cautam posibile solutii prin Internet dar, dupa ce am incercat unele si am vazut ca nu functioneaza asa cum trebuie, am decis sa aplic una conceputa de mine. Rezultatul a fost total satisfăcător.

Am aflat că toate datele au fost stocate într-un folder pe care l-am găsit în următoarea cale de pe hard disk: Utilizatori -> [Numele meu -> Appdata -> Roaming -> Thunderbird -> Profiluri -> [Numele profilului. Am copiat și lipit acel folder cu tot conținutul pe o unitate USB.

M-am conectat la iMac-ul meu, la unitatea virtuală pe care am instalat Windows și am continuat să instalez Thunderbird. La finalul procesului, am demarat clientul și am răspuns la cererea care mă întreba despre datele contului meu de email, completând pe cele ale unuia dintre multele pe care le am. Am ieșit din Thunderbird.

Am urmat același traseu pe care îl urmasem pe desktop. Am verificat că [Numele profilului nu se potrivea cu cel pe care îl aveam pe pen disk (o copie a celui pe care îl aveam pe celălalt computer). Am șters conținutul acelui folder și l-am lipit pe cel pe care îl aveam în folderul unității USB. Am pornit Thunderbird și am constatat că tot ce aveam era o copie exactă a ceea ce era pe desktop, cu Setări, Mail, Agendă și Filtre. Am realizat ceea ce mi-am dorit.

Dacă nu ați instalat încă acest client de e-mail complet, disponibil pentru toate sistemele de operare, accesați Thunderbird și veți descoperi puterea acestei aplicații.

  • 18 Acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here