Cum se configurează automat adresa IP în Windows 11 | Fă-l dinamic

În general, furnizorul de servicii de internet atribuie o adresă IP care identifică toate dispozitivele care se conectează la rețea. Astfel, toate echipamentele sunt amplasate și comunicarea este stabilită. Cu toate acestea, puteți afla cum să configurați automat adresa IP în Windows 11; faceți-l dinamic pentru o mai mare securitate.

Index()
  1. Ce se întâmplă când îți pui adresa IP în Windows 11 în mod dinamic?
  2. Cum să cunoști configurația adresei tale IP în Windows 11?
  3. Cum să vă puneți automat adresa IP în Windows 11 din CMD?
  4. Ce versiune de protocol ar trebui să căutați pentru a configura adresa IP pe care o aveți în Windows 11?
  5. Cum să vă asigurați că adresa IP a acestui sistem de operare este acum automată?

Ce se întâmplă când îți pui adresa IP în Windows 11 în mod dinamic?

Când introduceți în mod dinamic adresa IP în Windows 11, computerul primește un identificator temporar care se modifică atunci când există modificări în rețea, dacă serverul este repornit sau când serverul este utilizat protocol de configurare dinamică „DHCP” și este ceva de care trebuie să ții cont.

Prin urmare, veți împiedica alte persoane să vă acceseze computerul în scopul de a urmăriți-vă activitatea în rețea după ce ați aflat adresa dvs. IP sau ați lansat orice tip de atac folosind software rău intenționat; deci ar trebui să știți dacă un program malware vă fură informațiile pentru a o preveni.

Cum să cunoști configurația adresei tale IP în Windows 11?

Este posibil să cunoașteți configurația adresei dumneavoastră IP în Windows 11. Pentru a face acest lucru, trebuie să deschideți configurația sistemului fie din meniul Start, fie din meniul zonă de notificări sau tastând „Setări” în bara de căutare. De asemenea, puteți apăsa combinația de taste ‘Win+I’ pentru a accesa direct instrumentul.

După ce ați intrat în setările Windows, faceți clic pe categoria „Rețea și Internet”, iar în panoul din stânga, selectați „Ethernet” sau „Wi-Fi”, în funcție de tipul de conexiune pe care îl utilizați pentru a accesa internetul. Apoi, găsiți secțiunea „Setări înrudite” și faceți clic pe „Schimbați opțiunile adaptorului’.

Apoi, faceți clic dreapta pe rețeaua activată și faceți clic pe „Proprietăți”. Apoi selectați textul ’Protocolul de internet versiunea 4 (TCP/IPv4)' fără a bifa sau debifa caseta pentru această opțiune și apăsați butonul 'Proprietăți'.

În noua fereastră, veți vedea două file 'General' și 'Setări alternative'. Faceți clic pe „General” și verificați dacă „Obține automat o adresă IP” este bifat. Dacă da, înseamnă că ai un adresa IP dinamică. Dacă opțiunea „Utilizați următoarea adresă IP” este bifată, înseamnă că aveți o adresă IP statică.

Cum să vă puneți automat adresa IP în Windows 11 din CMD?

Este posibil să vă puneți automat adresa IP în Windows 11 din CMD. Pentru a face acest lucru, trebuie să deschideți consola de comandă tastând cmd în bara de căutare sau accesând meniul Start și folderul ‘Windows System’. Asigurați-vă că vă conectați la aplicație după ce faceți clic pe 'Run as administrator'.

Odată ce ați introdus promptul de comandă sau a consola de comandă CMD, tastați sintaxa ‘ipconfig/all’ (fără ghilimele) și apăsați tasta ‘Enter’. În acest fel, veți putea vedea proprietățile rețelei. Apoi, verificați dacă opțiunea „DHCP activat” este setată la „Nu” și tastați: netsh interface ip set address „Interfață” dhcp și apăsați „Enter”.

Ce versiune de protocol ar trebui să căutați pentru a configura adresa IP pe care o aveți în Windows 11?

The versiunea protocolului Ceea ce ar trebui să cauți pentru a configura adresa IP pe care o ai în Windows 11 este ‘TCP/IPv4’. Protocolul TCP/IP versiunea 4 este responsabil pentru identificarea adreselor logice și direcționarea datelor printr-o rețea. Prin urmare, acest protocol servește la stabilirea regulilor în rețelele care gestionează un schimb de pachete.

Cum să vă asigurați că adresa IP a acestui sistem de operare este acum automată?

Pentru a vă asigura că adresa IP a acestui sistem de operare este acum automată, deschideți promptul de comandă, introduceți sintaxa ipconfig/all și apăsați tasta 'Enter' pentru a executa comanda. Apoi, verificați dacă opțiunea „DHCP activat” este setată la „Da”. Aceasta înseamnă că adresa IP a sistemului dumneavoastră este automată.

De asemenea, puteți face clic dreapta pe pictograma de rețea din bara de activități. Apoi selectați „Deschideți setările de rețea și internet” și „Ethernet”. Apăsați „Schimbați opțiunile adaptorului” și faceți clic dreapta pe rețea. Alegeți „Proprietăți” și „Protocol TCP/IPv4”. Apăsați „Proprietăți” și verificați dacă adresa IP este atribuită automat.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here