CCleaner, pentru a curăța și optimiza computerul

  • 22 Acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Cuvântul gunoi are întotdeauna un sens peiorativ. De fapt, tot ceea ce este fără valoare este considerat gunoi, deși în prezent acest lucru nu este în întregime adevărat, deoarece există mai multe sisteme pentru a încerca să recupereze ceea ce este aparent inutil, ceea ce este de unică folosință. Reutilizarea deșeurilor este la ordinea zilei. Este necesar să se evite prin toate mijloacele consumul fără sens, cheltuielile necontrolate, din acest motiv este indicat să se refolosească tot ceea ce este recuperabil. Dar când ne mișcăm în domeniul informatic, exact în domeniul sistemelor de operare și al aplicațiilor, gunoiul, putem spune fără teamă de a greși, este inutil.

Gunoiul care este stocat în Windows și în macOS

Nu sunt necesare fișiere temporare ale browserului(e) sau cele create de orice program, referințe la documente recente, fișiere jurnal și multe altele. De aici și comoditatea de a le elimina. A face acest lucru manual ar fi o muncă obositoare și plictisitoare, cel mai bine este să folosiți un instrument care face treaba murdară. Una dintre cele mai bune a fost și este CCleaner (in ciuda problemelor aparute in urma cu ceva timp) care, de altfel, este gratuit, daca renuntam la sprijin. Este convenabil să îl descărcați și să îl instalați pe computer ca una dintre aplicațiile esențiale. Am vorbit deja despre el de mai multe ori, iar astăzi îl readucem pe coperta după lansarea unei noi versiuni.

Cum funcționează CCleaner?

la executare CCleaner Se va deschide o fereastră cu un panou în stânga, pe fundal gri, în care apar patru opțiuni: Curățător, Record, Instrumente Y Opțiuni. Implicit este activ Curățător. Mai în dreapta, pe un alt panou, apare lista cu tot ce trebuie curățat. Dacă faceți clic pe butonul A analiza, în partea de jos, o scanare amănunțită a hard disk-ului va începe să marcheze tot ceea ce este detașabil. La sfârșitul analizei puteți șterge tot ce este de unică folosință făcând clic pe butonul alerga mai curat.

Curățarea registrului Windows

Utilizarea zilnică a unui computer presupune acumularea de referințe în fișiere specifice care alcătuiesc Registrul Windows care, în unele cazuri, sunt inutile și au un efect negativ asupra computerului: îl încetinesc. Eliminarea acestor referințe are un efect pozitiv asupra vitezei computerului. În CCleaner exista, in panoul mentionat mai sus cu fundal gri, optiunea Record. Când îl activați și faceți clic pe butonul cauta probleme, Se va iniția o examinare exhaustivă pentru curățarea și obținerea integrității Record. La sfârșitul verificării, faceți clic pe Reparație selectată și sunteți de acord să faceți o copie de rezervă a modificărilor din registru. În fereastra nouă, faceți clic pe Reparați toate cele selectate.

Alte caracteristici CCleaner

Optiunea Instrumente Ne oferă două funcții: dezinstalează programe și Început. Primul este similar cu cel care vine cu sistemul de operare (Panou de control -> Adăugare/Eliminare programe. În Windows 10 se activează după ce ați tastat Adăugați sau eliminați programe în bara de căutare). Oferă trei opțiuni posibile: tipic rulați dezinstalarea, pentru a dezinstala unul sau mai multe programe, Redenumiți intrarea, în cazul în care doriți să schimbați numele unuia sau mai multor programe instalate și ștergeți intrarea, utilizabil atunci când, după o dezinstalare, numele programului tot nu dispare. Început ne arată toate aplicațiile care sunt încărcate la pornirea sistemului de operare, atât active, cât și inactive. De aici puteți activa, dezactiva sau șterge oricare dintre intrări.

Ultima dintre opțiunile panoului este, permiteți-mi redundanța, Opțiuni. Are patru secțiuni: Setare (pentru ajustari simple), cookie-uri (pentru a le selecta pe cele pe care doriți să le ștergeți), Include (personalizați fișierele și folderele pentru a curăța), Exclude (fișierele și folderele nu trebuie luate în considerare la curățare), avansat (unele setări foarte specifice) și Despre (informații despre program și versiunea instalată).

Acces

Pentru a obține aplicația pentru Windows trebuie să accesați CCleaner. Puteți instala versiunea gratuită, deși dacă doriți mai mult, puteți opta pentru versiunea Professional sau Professional Plus. Cei care dețin un computer Apple pot alege să descarce versiunea CCleaner pentru macOS.

  • 22 Acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here