Cum să vezi și să controlezi ce se întâmplă în sistemul WordPress WP Cron

  • 34 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

WP Cron efectuează o activitate importantă în WordPress. Managerii de conținut folosesc un sistem care efectuează acțiuni automate la fiecare anumită perioadă de timp. Ne referim la crontab, un utilitar al sistemelor și derivatelor Unix care acționează ca un manager de proces, cunoscut sub numele de cron. Funcționează în fundal, fiind și capabil să execute instrucțiunile care sunt marcate pentru el. Fișierul crontab Include o serie de instrucțiuni, precum și perioadele regulate de execuție.

Atâta timp cât acest manager de proces este activ, va îndeplini toate sarcinile pe care sistemul le stabilește implicit. Uneori este necesar să se efectueze noi acțiuni. Deși există posibilitatea de a le face după efectuarea unor ajustări în serverul web și dezactivarea WP Cron, în WordPress putem recurge la un plugin.

Pentru ce este WP Control??

Este un plugin pentru WordPress care servește nu numai pentru a vedea ce se întâmplă cu managerul de proces menționat mai sus, cunoscut sub numele de WP Cron, dar și să stabilească controale și noi programari.

Vă permite să examinați, din ecranul de administrare, toate evenimentele care se desfășoară, precum și argumentele care le compun. De asemenea, permite crearea, editarea, ștergerea și executarea de evenimente noi. Cele care sunt create trebuie să includă un script și trebuie stabilită și o perioadă de execuție.

Procesul de instalare

De la Panoul de administrare WordPress urmează procedura obișnuită pentru instalarea pluginurilor. După ce a urmat poteca Pluginuri -> Adăugați nou, introduceți în caseta de căutare Control WP. Apoi continuați să descărcați și să instalați.

Cum să optimizați în mod regulat baza de date

La sfârșitul procesului de instalare și activare vom face Instrumente -> Control. În panoul din dreapta vom vedea lista tuturor evenimentelor WP Cron. Se afișează numele fiecăruia (Nume cârlig), argumentele, când va fi următoarea execuție și perioada de execuție, precum și trei butoane: Editați | ×, fugi acum Y șterge.

Să creăm un nou eveniment. În partea de jos a ecranului, faceți clic pe Adăugați un nou eveniment PHP, tocmai la dreapta de Adăugați evenimentul Cron. Trebuie să indicăm cod cârlig si programul evenimentului, selectând una dintre cele care apar în listă. Daca nu apare cea care ne intereseaza, vom selecta pe oricare si ulterior o vom schimba.

Cod cârlig pentru optimizare

$selQuery = "ARAȚI STARE TABEL DE LA `".DB_NAME."`"; $resSel = mysql_query($selQuery) sau die(mysql_error()); while($row = mysql_fetch_assoc($resSel)){ if($row["Data_free" > 0){ $optQuery = "OPTIMIZAȚI TABEL `".$row["Nume"."`"; mysql_query($optQuery) sau die(mysql_error()); } }

În conformitate cu activitatea instalării noastre WordPress, vom selecta în programul evenimentului, la fiecare oră, la două ore sau valoarea pe care o considerăm cea mai potrivită. După salvarea rezultatelor cron va intra în acțiune. Modificările pot fi făcute oricând făcând clic pe butonul Editați | ×.

Cum să adăugați noi perioade de timp pentru evenimente?

Dacă accesăm Setări -> Programări Cron, vom vedea toate perioadele definite. Putem defini altele noi, mai ales dacă cele pe care le avem nu sunt suficiente pentru a defini perioada de optimizare a bazei de date WordPress. O vom face în partea de jos a ecranului, indicând numele program cron, intervalul în secunde și numele pe care dorim să fie afișat.

Acces

Pentru a cunoaște caracteristicile acestui plugin trebuie să accesați WP Crontrol.

  • 34 acțiuni
  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • pinterest

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here