Cum să văd sau să cunosc capacitatea de stocare și spațiul liber al computerului sau al hard diskului meu

Atunci când dorim să achiziționăm un computer personal este necesar să ținem cont de anumite informații importante și care țin de performanța acestuia și de capacitatea de stocare a datelor. La fel se poate întâmpla dacă dorim să instalăm un program pe PC pe care îl avem în uz, dar în oricare dintre cazuri trebuie să știi cum să obții aceste date. Prin urmare, în acest articol vă vom explica cum să vezi și să cunoști capacitatea de stocare și spațiul liber de pe hard disk-ul PC-ului.

Hard disk-ul unui computer poate avea un capacitate mare de stocare a informațiilor. Dar dacă nu avem aceste informații nu vom putea ști dacă este posibil sau nu să instalăm un nou program sau joc precum Minecraft. Știind acest lucru, vom putea, de asemenea, să eliberăm spațiu care este ocupat de un alt program pe care nu îl folosim

Cum să văd sau să cunosc capacitatea de stocare și spațiul liber al computerului sau al hard diskului meu
Vezi acest videoclip pe YouTube

În zilele noastre este important ca un computer să aibă multe memorie pentru stocarea datelor, dar nu are nimic de-a face cu capacitatea RAM.  Și așa este, deoarece de fiecare dată programele pe care trebuie să le instalăm sunt foarte mari.

Locul care devine un rezervor de stocare a informațiilor este hard disk-ul. Prin urmare este necesar știi care este capacitatea ta iar acest articol te va ajuta să-l atingi.

Index()
  1. Pași pentru a vizualiza capacitatea de stocare și spațiul liber al hard diskului
  2. Un alt mod de a cunoaște capacitatea hard disk-ului

Pași pentru a vizualiza capacitatea de stocare și spațiul liber al hard diskului

Pentru început vă vom spune că pașii pe care îi vom descrie în articolul următor au fost efectuati pe computerul personal cu sistemul de operare Windows 10. Acum, odată ce am clarificat acest punct, putem începe. Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să intrăm în secțiunea "Computer" și pentru aceasta trebuie să mergem la meniul de pornire și să deschidem exploratorul de fișiere.

Odată ce ne aflăm în această fereastră, ne vom îndrepta atenția către partea stângă și spre diferite unități care sunt instalate pe PC. Aici veți vedea și unitățile externe care sunt instalate în acel moment, cum ar fi unitățile externe sau Pendrive.

Următorul pas este să selectați unitatea a cărei capacitate de stocare doriți să știți. În cazul nostru, vom face clic dreapta pe discul local (C:) această acțiune va genera o casetă de context cu mai multe opțiuni. Și vom selecta făcând clic pe cel de la sfârșit cu numele "Properties".

Va apărea o casetă nouă și puteți apreciați capacitatea totală a hard disk-ului si vom vedea si spatiul folosit si spatiul disponibil. Tot în această casetă vom avea și alte opțiuni importante precum opțiunea de a elibera spațiu pe disc. După cum puteți vedea, este foarte simplu să puteți cunoaște informațiile despre capacitatea de stocare și spațiul liber al computerului nostru.

Un alt mod de a cunoaște capacitatea hard disk-ului

Există o altă metodă simplă care vă va permite să știți capacitatea de stocare a hard disk-ului și constă în a merge în colțul de jos al ecranului, în special în bara de activități și unde se află caseta de căutare și în ea vei scrie următoarea instrucțiune “msinfo”.

Rezultatul căutării va apărea pe ecran, care va fi „Informații despre sistem” În această fereastră, veți căuta acum în diferitele secțiuni pe care vi le arată. Opțiunea „Rezumat sistem” și apoi faceți clic pe opțiunea „Componente”.

Următorul pas este să faceți clic pe opțiunea „Stocare” și apoi trebuie să faceți clic pe „Discuri” acum unități care sunt instalate pe computer. Acum pentru a putea vizualiza capacitatea de stocare a hard disk-ului trebuie doar să selectați opțiunea "Dimensiune".

Și astfel, în acest fel, v-am arătat două moduri foarte simple pe care trebuie să le puteți face vizualizați sau cunoașteți capacitatea de stocare și spațiul liber al unui hard disk.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here