Cum să vizualizați parolele salvate în Safari de pe Mac | Gestionează-le așa

safari este browser implicit pe toate dispozitivele Apple: fie că este un Mac, o tabletă sau un iPhone, acesta va fi browserul implicit (deși este posibil să îl instalați și pe un dispozitiv Android).

Prin urmare, dacă nu utilizați alt browser pe dispozitivele dvs. Apple, cu siguranță veți avea toate parolele contului dvs stocate în acest browser: deci este important să știți cum să le consultați și cât de sigur este să vă stocați informațiile în acest browser.

Index()
 1. Este sigur să stocați parolele în Safari?
 2. Ce modalități există pentru a găsi parolele stocate?
  1. În panoul de preferințe
  2. Folosind Siri
 3. Ce alte acțiuni pot fi efectuate din panou?
  1. Modificați parolele
  2. Ștergeți-le pe cele pe care nu le mai folosiți
  3. preferințele de completare automată
 4. Cum să păstrați parolele între diferite dispozitive cu acest browser?
 5. Este mai sigur să folosiți alte browsere pentru a salva parolele în loc de Safari?

Este sigur să stocați parolele în Safari?

Această întrebare depinde de anumite circumstanțe, deoarece un lucru este securitatea platformei și altul este securitatea utilizatorului. Baza de date Apple este pe deplin protejat deci nu există niciun risc în ceea ce privește potențialul hacking, plus că Apple este cunoscut pentru protejarea confidențialității utilizatorilor săi.

În ceea ce privește securitatea utilizatorului, este diferită: oricine are acces la dispozitivele dvs. Apple sau dacă le pierzi și nu sunt protejate, cineva ar putea accesa informațiile stocate în browserul Safari. Pentru mai multă securitate, puteți șterge informațiile din browser cu o oarecare regularitate.

Ce modalități există pentru a găsi parolele stocate?

Puteți face acest lucru în două moduri: prin meniul de configurare sau folosind comenzi vocale cu Siri. Indiferent de metoda pe care o preferi, in final vei putea sa gasesti parolele salvate in browser si sa le gestionezi.

În panoul de preferințe

În bara de căutare Spotlight, tastați "brelocuri" și selectați rezultatul "Acces la cheie". Introduceți fila "Parole", pentru a căuta o anumită cheie, site-ul web unde se află trebuie să fie localizat în motorul de căutare.

Făcând dublu clic se va deschide un meniu în care vom selecta "Afișați parola" (acest lucru va necesita introducerea parolei utilizatorului pentru a acorda acces). Urmând acești pași poți vedea toate parolele care au fost salvate în contul Safari în timpul navigării.

Folosind Siri

Siri este asistentul virtual exclusiv pentru dispozitivele Apple (fie Mac sau iOS). Pentru a ajunge la secțiunea Parole salvate din Safari folosind Siri, trebuie pur și simplu să îi cereți verbal să introducă „Acces la chei” și să repetați procesul.

Ce alte acțiuni pot fi efectuate din panou?

Dacă aveți întrebări despre informațiile salvate de Safari sau probleme de browser, vă puteți consulta cu serviciul pentru clienți Apple. Din acest panou puteți face mai mult decât să vizualizați parolele, puteți gestiona toate parolele salvate în browser și puteți efectua oricare dintre următoarele acțiuni:

Modificați parolele

Din același panou în care sunt afișate parolele de browser salvate, se pot face și modificări asupra acestora. Modificările parolei vor fi salvate în contul dvs. și se va sincroniza cu toate dispozitivele.

Ștergeți-le pe cele pe care nu le mai folosiți

Dacă ați șters un cont, nu accesați în mod regulat un site web sau doriți să păstrați un cont în siguranță: poti elimina parolele din același panou. Aceste parole șterse pot fi salvate din nou în orice moment.

preferințele de completare automată

Pentru a modifica preferințele de completare automată pentru contul dvs. Safari, accesați meniul Setări Safari > Preferințe și faceți clic pe Completare automată. Va fi afișat un meniu cu toate preferințele de completare automată salvate și tot ce rămâne este să le modificați.

Cum să păstrați parolele între diferite dispozitive cu acest browser?

Cu un cont Safari conectat parolele și alte date stocate în browser, le puteți accesa de pe orice computer cu Safari instalat, sau de pe orice mobil sau dispozitiv pe care îl utilizați.

Este mai sigur să folosiți alte browsere pentru a salva parolele în loc de Safari?

Alte browsere cum ar fi Google Chrome sau Firefox poate fi folosit pentru a salva parole la fel ca Safari. Pericolele utilizării acestor browsere sau a altor browsere sunt aceleași ca și în cazul Safari: atâta timp cât alte persoane nu au acces la dispozitivele dvs., nu există niciun pericol.

Utilizarea funcției de salvare a parolei fie a Safari, fie a altor browsere facilitează gestionarea conturilor pe mai multe dispozitive, totuși, trebuie să fii atent, deoarece oricine are acces la orice dispozitiv poate avea acces la parolele noastre salvate.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here