Cum să văd spațiul de stocare disponibil pe iPhone sau iPad?

Când folosim telefoanele mobile, uităm uneori că acestea au o limită de stocare pentru informații, documente, date și fișiere; Deodată vedem că telefonul nostru mobil se întâlnește Puțin spațiu și nu știm ce să facem. Pentru a evita acest lucru, trebuie să fim mereu conștienți de stocarea mobilelor noastre și să eliminăm și să eliberăm treptat spațiu. 

În acest articol vă vom arăta cum vizualizați cantitatea de memorie disponibilă atât pe iPhone, cât și pe iPad.

Index()
 1. Ce ar trebui să faceți pentru a vedea câtă memorie are disponibilă dispozitivul dvs. iOS?
 2. Cum poți elibera spațiu pe iPhone sau iPad cu iCloud?
 3. Ce altă alternativă există pentru a elibera spațiu de stocare pe iOS?
  1. Ștergeți aplicațiile pe care nu le utilizați
  2. Ștergeți fotografiile, muzica și fișierele duplicate

  Ce ar trebui să faceți pentru a vedea câtă memorie are disponibilă dispozitivul dvs. iOS?

  Este important să precizăm că în cadrul unui dispozitiv există mai multe tipuri de memorii, cele mai comune sunt memoria RAM, care stochează date temporare din programele sau procesele pe care le folosim; și există memorie de stocare, care, aproximativ vorbind, utilizate pentru a stoca informații pe dispozitivele noastre

  Pentru verificați câtă memorie are iPhone-ul sau iPad-ul nostru, trebuie să mergem la Setări, aplicație care este identificată cu pictograma unei roți dințate. Apoi, mergem la secțiunea General și apoi facem clic pe Space pe iPhone (sau iPad). 

  Se va deschide o fereastră care exemplifica grafic stocarea sub o clasificare a culorilor în funcție de element precum mesaje, videoclipuri, fotografii, date de sistem, printre altele. În partea de jos a ecranului putem vedea în detaliu stocarea folosită de fiecare aplicație pe care am instalat-o pe dispozitivul nostru iOS.

  Cum poți elibera spațiu pe iPhone sau iPad cu iCloud?

  iCloud este serviciul cloud al Apple, și ne va servi perfect ca instrument pentru a elibera spațiu fără a fi nevoie să scăpăm de fișierele pe care le considerăm importante. Trebuie remarcat faptul că dispozitivele iOS nu își pot extinde spațiul de stocare prin card SD, așa că cu serviciul cloud putem arhiva unele documente.

  Lucrul bun despre iCloud este că, deoarece totul este stocat în cloud, putem asigurați-vă că fișierele noastre nu vor avea de suferit dacă ne pierdem iPhone-ul sau iPad-ul, de fapt, putem accesa toate aceste date de pe orice alt dispozitiv. De asemenea, puteți transfera cu ușurință fotografii de pe un computer Windows pe iPhone cu iCloud.

  Cea mai bună opțiune de a economisi spațiu cu iCloud este stocarea fotografiilor și videoclipurilor noastre direct din galerie sau din bobina. Pentru a activa această funcție trebuie să mergem la Setări și apoi în Fotografii, acolo vom activa opțiunea „Optimizați spațiul de stocare”. Este important să ne amintim că versiunea „gratuită” a iCloud ne permite să folosim doar 5 GB de stocare în cloud.

  Dacă doriți, îl puteți extinde achiziționarea unui plan de la 50 GB la 2 Tera Bytes. Pentru a face această modificare trebuie doar să mergem la Setări, să faceți clic pe numele dispozitivului, apoi să mergeți la secțiunea 'iCloud' și să faceți clic pe 'schimbare plan'. 

  De asemenea, este posibil optați pentru alte opțiuni de stocare în cloud precum Google Drive, Dropbox, Microsoft OneDrive, Amazon Drive sau MEGA, acestea oferă planuri bune de stocare gratuită.

  Ce altă alternativă există pentru a elibera spațiu de stocare pe iOS?

  De asemenea, putem alege opțiunea de a șterge și a șterge informațiile inutile de pe iPhone sau iPad, de exemplu, stocarea mesajelor iMessage sau a fișierelor WhatsApp este o opțiune de șters, în cazul în care nu aveți nimic valoros acolo. Pe de altă parte, se recomandă reducerea calității fotografiilor din Setările camerei.

  Ștergeți aplicațiile pe care nu le utilizați

  Un sfat vital pentru orice utilizator de smartphone este nu te agăța de aplicații că folosim puțin sau nimic. În ciuda faptului că nu au activitate din partea noastră, aplicațiile tind să acumuleze conținut în cache și, cu suma mai multor, acesta devine de obicei o cantitate considerabilă de stocare. 

  Pentru a șterge aplicații, trebuie doar să ne întoarcem la secțiunea Stocare și să urmăm recomandările de sub grafic 'Dezinstalați aplicațiile neutilizate', În această opțiune, iOS prioritizează acele programe care ocupă spațiu și nu sunt folosite, în plus, odată cu dezinstalarea unor aplicații, se șterg diverse fișiere stocate în cadrul acestora.

  De asemenea, este posibil să facem o restaurare a sistemului și să ne punem iPhone-ul sau iPad-ul, cu toate acestea, este o opțiune drastică de luat, deoarece am elimina absolut totul de pe dispozitiv.

  Ștergeți fotografiile, muzica și fișierele duplicate

  În aceeași secțiune de stocare este posibil să ștergeți fișierele imbricate în fotografii, videoclipuri și muzică, precum și unele fișiere audio stocate în podcasturi Apple. În cazul fișierelor duplicate, puteți revizui fiecare dintre fotografiile și videoclipurile care se repetă în galeria dispozitivului nostru.

  O altă opțiune de a alege este să folosești câteva aplicații care ne ajută să eliminăm elementele duplicat. Putem folosi Smart Cleaner, disponibil în App Store, care va analiza toate documentele pe care le avem pe dispozitivul nostru iOS și le va identifica pe cele care se repetă, cu posibilitatea de a le șterge definitiv.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here