- 10 Acțiuni
- Stare de nervozitate

Este clar că Google Este cel mai folosit motor de căutare de pe Internet. În anul 1998 și-a început călătoria, iar de la acea dată a atins cote înalte în domeniul căutărilor. Cu ceea ce arătăm mai jos încercăm să prezentăm, pentru toți cei care nu le cunosc, comenzile care pot fi folosite pentru a găsi ceea ce ne dorim folosind acest instrument puternic.
Pentru a efectua o căutare în Google, pe lângă conectorii logici ȘI Y SAU, șirurile de caractere ghilimele (se vor întoarce doar rezultatele care conțin șirul) și negare (-), există și alte tipuri de sintaxă pentru scopuri specifice. Iată o listă cu comenzile de utilizat:
- fără titlu: Căutarea va fi limitată la titlul paginii Web.
- allintitle: Este o variantă a precedentului. Afișează acele pagini în care toate cuvintele specificate formează titlul paginii.
Exemple:
intitle:»matematică recreațională»
allintitle:»trucuri de calculator» internet - inurl: restricționează căutările la adresa URL a paginilor web.
- allinurl: Găsiți toate cuvintele care apar în adresa URL.
Exemple:
inurl:hodgepodge
allinurl:localhost - în text: Caută numai corpul textului, ignorând linkurile, adresele URL și titlurile.
- allintext: La fel ca mai sus, referitor la intext, ideal pentru a găsi pagini utilizate frecvent în URL.
Exemple:
intext:»hodgepodge.net"
allintext:php - ancoră: Căutați text în descrierile linkurilor. Dacă avem linkul Computer Tricks, ancoră M-aș uita în Computer Tricks.
- daca tu: trimiteți căutările către un site către un domeniu de nivel superior.
Exemplu:
site: hodgepodge.net - legătură: returnează o listă cu toate paginile care au un link către adresa URL specificată. De exemplu, tastând link:localhost va afișa toate paginile care au link-uri către localhost.
- interval de date: rezultatele căutării sunt limitate la o dată sau un interval de date. Google reprezintă data în calendarul iulian, nu în cel gregorian. Ar trebui să apelăm la vreo utilitate care să convertească dintr-un format în altul.
Exemplu:
interval de date minibiciclete: 2452389-2452465 - tip fișier: utilizează extensii de fișiere pentru a efectua căutări.
Exemple:
forumuri filetype:html
trandafiri tip de fișier:pdf - legate de: Găsiți pagini legate de pagina specificată. Dacă tastați related:localhost, vor apărea pagini legate de cea indicată.
- info: Prezintă o listă de link-uri care oferă mai multe informații pentru o anumită adresă URL. Va apărea un link către cache, o listă de pagini care duc la acea adresă URL, pagini conexe și pagini care o conțin.
Exemplu:
info:director.miezul.net - defineste: Afișează definiția (sau definițiile) unui anumit cuvânt.
Exemplu:
defini:parcimonie - Dacă doriți să aflați dacă o anumită pagină este stocată în memoria cache a Google, trebuie să introduceți direct următoarea adresă URL în bara de adrese a browserului:
//webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:[URL
Nu uitați să înlocuiți [URL cu adresa paginii.
concluzie
Deși am expus o listă cu toate comenzile pe care le cunoaștem, este posibil să fi lăsat unele în călimară. În secțiunea de comentarii le puteți indica pe cele pe care le considerați lipsă.
- 10 Acțiuni
- Stare de nervozitate