Cum să utilizați un „Desktop la distanță” în Windows 10? - conexiune la distanță

Desktopul de la distanță Windows 10 este un functia sistemului integrat care vă permite să controlați computerul altei persoane cu un dispozitiv indiferent dacă este Android, iOS sau pur și simplu un alt computer, acesta funcționează pe distanțe lungi, trebuie doar să vă asigurați că computerul de la distanță este pornit și configurat la o rețea de internet.

În acest fel vei putea să lucrezi și să folosești diverse funcții, precum deschiderea de aplicații, fișiere și rezolvarea anumitor neplăceri, totul se întâmplă ca și cum ai fi pe computer.  Este important ca computerul să ruleze Windows 10 Pro sau Enterprise, deoarece ediția Home nu acceptă conexiuni la distanță.

Index()
 1. Care este modul în care funcționează desktopul de la distanță al computerelor Windows?
 2. Cum vă puteți configura computerul pentru a putea folosi un desktop la distanță?
 3. Ce trebuie să faceți pentru a vă putea accesa desktopul la distanță Windows 10 de pe alt dispozitiv?
  1. De pe alt computer Windows
  2. Cu dispozitive Android
  3. Folosind telefoane mobile iOS

  Care este modul în care funcționează desktopul de la distanță al computerelor Windows?

  Desktopul de la distanță de pe computerul dvs. Windows 10, 7 și 8 căuta facilitează conexiunile și controlul computerului de la alte dispozitive, printr-o rețea locală sau prin Internet. Funcția sa principală este de a oferi utilizatorului puterea de a-și controla computerul de la distanță lungă, deși este o funcție încorporată, există și o aplicație pe pagina Microsoft Store.

  Acum, înainte de a încerca să-l pornești, setările trebuie configurate atașamente și asigurați-vă că introduceți portul corespunzător pe router, astfel încât să vă puteți conecta fără probleme la alte dispozitive Windows 10.

  De menționat că, deși aplicația este compatibilă cu orice versiune de Windows 10, protocolul de configurare desktop la distanță cu conectare la alte dispozitive se realizează doar în Pro și Enterprise.

  Cum vă puteți configura computerul pentru a putea folosi un desktop la distanță?

  Configurația va depinde dacă o veți face conectați desktopul printr-o rețea locală sau internet. În cazul rețelelor locale sau rețelelor LAN, trebuie să vă asigurați că computerul la care încercați să vă conectați are opțiunea setată la „permite conexiuni desktop la distanță”.

  Daca nu il ai activat o poti face din panoul de control sau din setari, in primul caz trebuie sa mergi la fila Sistem, sa dai click si sa activezi optiunea de a permite accesul.

  Se recomandă să limitați conexiunile doar la computerele cu autentificare la nivel de rețea, apoi faceți clic pe Acceptați și aplicați. Windows 10 adaugă de obicei regulile pentru firewall-uri, acest lucru se aplică doar celor integrate de Microsoft Defender, terții trebuie configurați manual.

  Ce trebuie să faceți pentru a vă putea accesa desktopul la distanță Windows 10 de pe alt dispozitiv?

  Dacă vorbiți despre un alt dispozitiv Windows, asigurați-vă că are opțiunea de conectare la distanță activată, pentru a deschide apoi aplicația integrată și a adăuga numele PC-ului, amintindu-ne că trebuie să specificați adresa IP a computerului respectiv la care încercați să vă conectați.

  În cazul în care computerul folosește o rețea privată, este necesar să introduceți adresa IP locală, dar nu înainte de a fi configurat setările suplimentare, iar dacă dispozitivul folosește o rețea la distanță, adică se conectează prin Internet, este necesar pentru a specifica adresa IP publică.

  În plus, celălalt dispozitiv Windows trebuie configurat pentru a vă accesa desktopul la distanță, vă aflați în secțiunea 'Cont de utilizator', apoi confirmați informațiile contului pentru a vă putea autentifica, în cazul în care utilizați un cont Microsoft , introduceți acele informații, dar dacă este un cont local, introduceți parola locală.  

  În secțiunea „Nume afișat”, specificați numele și configurați toate setările suplimentar pe care îl indică acolo, cum ar fi opțiunea de a vă conecta folosind o sesiune de administrator, la distanță sau clipboard, la sfârșit, faceți clic pe salvare și ați fi deja conectat la dispozitiv.

  De pe alt computer Windows

  Când vine vorba de un alt computer Windows, este posibil să utilizați rețeaua locală sau Internetul, acesta din urmă este folosit mai frecvent și pentru a vă conecta, trebuie să activați conexiunile la distanță pe router, astfel încât să fie permisă conexiunea la distanță.

  Este mai convenabil să configurați adresa IP statică, pentru a evita reconfigurarea redirecționării portului către router, în cazul în care computerul obține o nouă adresă. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă poziționați în panoul de control, să deschideți fila Network and Internet, faceți clic pe Network and Sharing Center.

  Apoi faceți clic pe opțiunea de modificare a setărilor adaptorului, acolo va apărea meniul contextual, apoi mergeți la adaptorul activ și selectați proprietăți și faceți clic pe Protocol Internet (TCP/IPv4). Odată configurat, puteți începe conexiunile de la distanță.

  Cu dispozitive Android

  Pentru a controla un computer de la distanță și a avea acces complet de pe dispozitivele Android, aveți nevoie descărcați și instalați aplicația Desktop la distanță, Odată realizat procesul de instalare și execuție, este necesar să acceptați acordurile care sunt plasate acolo.

  Apoi, va apărea un text informativ care vă va permite să faceți conexiunea cu computerul de la distanță, pentru a face acest lucru, trebuie să faceți clic pe meniul situat în partea dreaptă sus, există două opțiuni și anume, alegeți între telecomanda desktop sau resurse partajate.

  Selectați prima opțiune la care să continuați specificați numele și adresa IP a computerului, si ca informatii suplimentare se introduce numele contului de utilizator si se completeaza setarile suplimentare, apoi se salveaza si in acest fel vei fi conectat de pe dispozitivul tau Android, amintindu-ne ca calculatorul trebuie sa aiba activata optiunea desktop la distanta.

  Folosind telefoane mobile iOS

  Ca și în cazul dispozitivelor Android, trebuie să descărcați și să instalați o aplicație desktop la distanță pe aceste mobile iOS, care poate fi obținută din App Store.

  Odată descărcat, rămâne să introduceți informațiile specificate ale computerului Windows 10 la care doriți să vă conectați, este important introduceți numele computerului și adresa IP a acestuia conform setărilor menționate mai sus, indiferent dacă este o rețea locală sau publică.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here