Cum să utilizați puterile în foile de calcul Excel? - toate metodele

Excel este un program care oferă numeroase instrumente și suplimente care tind să fie extrem de utile atunci când calculează diverse date, fie prin activarea pluginului de rezolvare, folosind programul pentru a calcula rezultatul logaritmilor, adăugând cantități mari sau, ca în acest caz, puteri de rezolvare.

Trebuie să clarificăm că o putere în matematică este procesul în care un exponent determină exact de câte ori un număr, numit bază, trebuie înmulțit cu el însuși pentru a da o anumita suma. Este un proces simplu care poate fi reprezentat într-o foaie de lucru Excel, totuși trebuie să știi cum să-l folosești dacă vrei ca programul să rezolve puterea, altfel va afișa o eroare. Așa că aici vă învățăm cum să scrieți corect puterile în Excel.

Index()
  1. Care este funcția excel care poate fi folosită pentru a crește numere?
  2. Cum puteți pătra o valoare în aceeași celulă în Excel?
  3. Ce trebuie să faci pentru a ridica un număr la o anumită putere într-o altă celulă a foii de calcul??
  4. Cum puteți afișa numere în notație științifică (exponențială)?

Care este funcția excel care poate fi folosită pentru a crește numere?

Pentru a putea ridica orice număr în Excel există mai multe modalități de a face acest lucru, fie că folosim versiunea sa desktop, versiunea sa mobilă sau din extensia Google Chrome a Excel, ne oferă trei metode de a rezolva o putere care pot fi adaptate nevoilor și confortului nostru.

Prima metodă de a dezvolta o potență în cadrul programului folosește accentul circumflex, numită și ca caret, a cărui reprezentare grafică este ^. Acest lucru se poate face prin tastatură apăsând Alt + 94 de pe tastatura numerică, dacă laptopul dvs. nu are tastatură numerică trebuie pur și simplu să apăsați AltGr + tasta care are cifra menționată. În acest caz, vom scrie puterea în următorul mod ‘=base ^ exponent’ în interiorul celulei în care dorim rezultatul.

A doua cale este prin funcția de putere, care este direct integrată în Excel și pentru a o folosi, tot ce trebuie să facem este să căutăm celula în cauză pe care vrem să avem rezultatul și să plasăm ‘=PUTERE(bază; exponent)’. Când apăsați tasta Enter, Excel ne va afișa automat rezultatul.

Și ultima metodă este prin instalare o extensie Office numită „Kutools” care este responsabil pentru rezolvarea diferitelor operații matematice, inclusiv puterea oricărui număr. Pentru a utiliza acest instrument, trebuie doar să-l descărcați, să scrieți în Excel numerele care vor sta la baza puterii folosind umplerea rapidă a Excel, apoi să intrați în fila Kutools, să selectați unde scrie „Editați” și apoi alegeți 'Mai multe' și în sfârșit în 'instrumente de operare' trebuie să selectați 'Exponențial' astfel încât să rezolve puterea.

Cum puteți pătra o valoare în aceeași celulă în Excel?

Dacă vrem să ridicăm orice număr la pătrat, ceea ce înseamnă că baza va fi ridicată la puterea a doi, într-o singură celulă va trebui să folosim doar două dintre instrumentele deja menționate, așa că va trebui să alegeți între unul. dintre cele două opțiuni pe care le vom menționa în continuare:  

  • Tastarea într-o celulă punctuală 'baza^2'
  • Folosind unealta electrică, deci în celulă vom scrie =PUTERE(număr de bază; 2).

Ar trebui să rețineți că păstrarea lui într-o singură celulă tinde să fie extrem de confortabilă, mai ales la realizarea graficelor în Excel care necesită date specifice, cum ar fi grafice combinate care necesită un tabel de date pentru a fi format.

Ce trebuie să faci pentru a ridica un număr la o anumită putere într-o altă celulă a foii de calcul??

Când lucrați cu mai multe foi de lucru în Excel, se poate întâmpla ca datele pe care dorim să fie folosite ca bază a puterii este pe o altă foaie la foaia la care lucrăm sau la cea care se cere pentru a vedea rezultatul reflectat. Pentru a face acest lucru, tot ce trebuie să facem este să redirecționăm sau să modificăm formula de potențare.

Anterior am folosit ‘=base/cell^ exponent’, în acest caz îl vom folosi după cum urmează ‘=Sheet urmat de numărul foii! Celulă în care datele sunt ^ exponent'. De exemplu, în acest caz ar arăta așa ‘=Foaie 1!A7^2’.

Dacă doriți să folosiți funcția de potențare, trebuie să urmărim același proces, adăugând întotdeauna foaia în cauză înainte, urmată de ‘!' și apoi celula specifică, rămânând astfel încât să afișeze '=PUTERE(Foaie urmată de numărul foii! celulă; exponent'. De exemplu, '=PUTERE(Foaie 3!B3; Două)'.

Cum puteți afișa numere în notație științifică (exponențială)?

Notația științifică exponențială este o modalitate extrem de utilă de a scrie toate acele numere de putere de bază 10 care sunt utilizate pe scară largă în momentul scrierii reprezintă numere foarte mari sau extrem de mici. Pentru a scrie notația științifică în Excel folosind exponențiația, trebuie mai întâi să scriem într-o celulă goală numărul.

Apoi, trebuie să rămâneți pe acea celulă și să selectați fila „Acasă” din bara de instrumente Excel, iar în zona „Număr” trebuie să faceți clic pe fereastra mai multe. Va apărea o fereastră pop-up și în lista pe care o vedem în partea stângă a acesteia va trebui să faceți clic pe 'Stiințific' pentru a ne arăta configurația notației științifice.

Odată ce ați acomodat toate detaliile acestuia, trebuie să faceți clic pe 'Accept' și imediat suma pe care am scris-o anterior va fi afișată cu notație științifică. O altă modalitate de a face ca Excel să afișeze notația științifică este folosind extensia Office, Kutools.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here