Cum să utilizați Microsoft Word ca tezaur? - Găsește cuvinte

Microsoft Word este un program Office care menține multe funcții, complet utile atunci când scrieți ceva precum teze, faceți grafice, citiți texte etc. Unul dintre numeroasele instrumente și funcții pe care le aduce este să fie un fel de dicționar, fie pentru a oferi definiții direct, fie oferiți sinonimele cuvintelor.

Acesta fiind un instrument extrem de util atunci când scrieți lucrări lungi, în ciuda faptului că este un instrument care a însoțit programul pentru multe versiuni de Office, mulți oameni încă nu știu care este modul corect de utilizare. Prin urmare, aici vă vom învăța cum să utilizați Word ca tezaur, pe lângă implementarea directă a dicționarului.

Index()
  1. Ce metode puteți folosi pentru a accesa rapid dicționarul Word?
    1. Cu meniul clic dreapta
    2. Folosind fila „Revizuire”
  2. Word are un dicționar de antonime??
  3. Care este cea mai bună alternativă online pe care o puteți folosi pentru a căuta sinonime?

Ce metode puteți folosi pentru a accesa rapid dicționarul Word?

Modul de utilizare a programului Word ca tezaur este simplu. Dar pentru aceasta, trebuie mai întâi să ne asigurăm că cuvântul pe care îl cunoaștem îi cunoaște sinonimele se află în oricare dintre foile Word, apoi pentru a cunoaște cuvântul care păstrează același sens, putem folosi două metode, una dintre acestea este prin meniul de opțiuni care apare când dai clic dreapta și cealaltă metodă este prin accesarea filei 'Review'.  

Cu meniul clic dreapta

Pentru a găsi sinonimul unui cuvânt, trebuie să-l căutăm în text pentru a-l selecta ulterior și faceți clic dreapta pe acel cuvânt vrem să-i cunoaștem sinonimul. Când faceți acest lucru, ar trebui să ni se arate un meniu de opțiuni și printre acestea vom găsi sinonimele.

Imediat ne vor apărea niște sinonime care vor fi, ca să spunem așa, cele care mențin utilizarea frecventă sau sunt mai frecvente în cadrul lexicului pe care ne trezim să îl folosim. Da, vrem să avem la îndemână o viziune mai amplă a sinonimelor sau să aibă la îndemână toate sinonimele pe care le putem găsi ale unui cuvânt. În aceeași filă care ne-a arătat o listă redusă a acestora, vom face clic în partea de jos unde scrie „Sinonime” lângă o ilustrație a unei cărți deschise și apoi în partea dreaptă a ecranului o listă extinsă cu toate aceste sinonime.

Folosind fila „Revizuire”

Pentru a găsi sinonimul utilizând fila „Revizuire”, care este aceeași filă pe care o aveți pentru adăugarea de comentarii în Word. Tot ce trebuie să facem este să îl introducem și să selectăm cuvântul pe care vrem să găsim un cuvânt care să mențină același sens. În fila de revizuire, în Zona „Revizuire” vom putea vedea trei instrumente, unul dintre acestea fiind cel al sinonimelor. Făcând clic pe el, poate fi afișată o listă mare cu toate sinonimele pe care le are cuvântul.

Word are un dicționar de antonime??

Din păcate, nici versiunea pentru mobil a Word, nici versiunea sa desktop sau extensia Google Chrome a Word nu au un instrument de dicționar antonimic. Word vă permite doar să căutați sinonime, dar dacă doriți să căutați cuvântul cu un sens complet diferit de cel pe care îl avem noi, va trebui să utilizați o altă platformă de la Word nu va putea căuta antonimul de orice cuvânt.

Care este cea mai bună alternativă online pe care o puteți folosi pentru a căuta sinonime?

Utilizarea sinonimelor este extrem de importantă atunci când scrieți orice lucrare pentru a evita repetarea constantă a anumitor cuvinte și chiar folosiți unele cu o notă mai sofisticată. Prin urmare, atunci când căutăm pagini care ne ajută să găsim diferitele sinonime ale unui singur cuvânt, găsim multe pagini web, cele mai proeminente fiind următoarele:

  • Dicționarul gratuit Nu este o simplă pagină care ne permite să avem sinonimele cuvintelor, ba chiar ne arată sensul acestora și o listă de antonime.
  • Parafraza Este o platformă care ne permite să introducem un text pentru ca ulterior să fie analizat și pe de o parte ni se prezintă opțiunile de îmbunătățire a acestuia, incluzând printre aceste opțiuni sinonimele frazelor care au fost folosite cel mai frecvent.
  • WordReference Este cel mai cunoscut site la nivel mondial pentru a obține sinonimele cuvintelor, are o platformă simplă și ușor de utilizat. În plus, ne prezintă diverse instrumente cu sintaxa și gramatica pentru cuvintele pe care le-am căutat.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here